Speltips, Wolfsburg – Bayern München 27/10: Rivalfajt i cupen – kortspel testas

Spelbloggare Publicerat: 27 oktober 2015

Mer topp- och cupfotboll i Europa. Nu tyska DBF Pokal – Wolfsburg mot Bayern München i en match som är av stor betydelse för båda parter. Talar för – kortpartaj?

En rivalitet som växt till de senaste åren. Ibland är det så enkelt att det blir så när någon konkurrent ens kan utmana Bayern München i den tyska klubbfotbollen – och visst har Wolfsburg klarat av att sätta käppar i hjulen för Bayerns maskineri, som annars brukar vara närmast ostoppbart.

Förra årets möte på Volkswagen Arena slutade hela 4-1 till värden. Det var klasskillnad redan från start – Bayern München kontrades sönder totalt, men ska också nämnas att Wolfsburg då hade en viss Kevin De Bruyne som offensiv dirigent – två mål och en assist stod han för.

För snart tre månader möttes parterna också i den inhemska Supercupen – cupvinnaren mot serievinnaren året innan – och då vann Wolfsburg på nytt, men det efter en klart jämnare batalj. Man kvitterade så sent som i den 89:e minuten och fötterna som var sist på bollen tillhör Nicklas ”Lord” Bendtner, för att sedan vinna efter straffsparkar.

Revansch för Bayern förra månaden dock – det med besked. På Allianz Arena skrevs vinstsiffrorna förkrossande 5-1 – en match där polacken Robert Lewandowski hamnade i historieböckerna med alla fem baljor under loppet av nio minuter, mellan 51 och 60. Innan dess ledde faktiskt Wolfsburg matchen.

Bayern redan 12 pinnar före

Känslan är, trots det positiva hemmaresultatet i Supercupen för Wolfsburg, dock att skillnaden mellan parterna är större än under förra året. Förlusten av nämnda De Bruyne har satt sina spår och även om man fortfarande tillhör den tyska toppen så är Bayern München på en helt annan nivå.

Bara att titta på tabellen. Tio matcher in i serien har Bayern fortfarande inte tappat en enda pinne, står således på 30 stycken, och fjärdeplacerade Wolfsburg är hela 12 bakom – bara tre platser skiljer dem åt alltså. Då har inte ens en tredjedel av serien spelats. Räknar med att avståndet bara kommer växa och växa.

Laddat upp bra inför har de i alla fall, Wolfsburg. Vunnit tre matcher i följd, hållit nollan i de två senaste. Bayern kommer från en enkel 4-0-vinst över Köln, men förlorade dessförinnan med 0-2 mot Arsenal på Emirates Stadium i Champions League.

Lågt satt kortlina

Väljer att fokusera på korten här. Oavsett om Bayern München är ett par snäpp bättre kommer Wolfsburg åtminstone kunna se till att det här blir spännande. Tror inte att de faller ihop totalt; cupen är hårt prioriterad och när serien mer eller mindre är körd vill man förstås fixa den här titeln även detta spelår.

Inte så att det här är någon avtrubbad cupmatch för Bayern heller – helt tvärtom. Pep Guardiola har uttryckt att detta är den matchen av störst betydelse innan januari. Med den växande rivaliteten mellan klubbarna, revanschlustan från Bayern och att det är vinna eller försvinna kan vi räkna med att det kommer bli en känslofylld batalj.

Bäddar för – smällar.

Mycket funderande till den kortlina som ställs ut av en rad spelbolag – 2,5. Skulle inte bli förvånad om den skulle vara på 3,0 eller till och med 3,5 närmare avspark. Rekommenderat att investera så fort som möjligt med andra ord.

Kortstatistiken i de senaste inbördesmötena är: 3-5-4. Huvuddomaren heter Knut Kircher – och han brukar inte tveka på att plocka upp korten när det behövs. Tillåter inte alltför tuffa tjuvnyp och dueller. Hans senaste dömda matcher har bjudit på: 4-4-4-3-4-1-3-4-4-4-4-3. Överspelet på den utsatta linan suttit i 11 av 12, alltså.

Brukar ha svårt att syna alltför låga odds, men över 2,5 kort till 1,57x är av värde. Den tackar vi för, 10Bet.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 kort
Odds: 1,57 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, tisdag 27/10
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Wolfsburg 6,50 bwin logo
Oavgjort 4,60 betrally logo
Bayern München 1,55 mybet logo
Över 2,5 mål 1,55 mybet logo
Under 2,5 mål 2,50 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: