Speltips, Wolfsburg – Dortmund 5/12: Oddssättarna dukar ut kalasodds

Spelbloggare Publicerat: 5 december 2015

På hemmaplan är Wolfsburg en stor maktfaktor i tysk klubbfotboll och när man ställs mot toppkonkurrenten Dortmund på Volkswagen Arena är oddssättarna ute på tunn, tunn is.

Tvåan mot trean, de som tippas ha bäst chans att plocka CL-platserna efter totaldominerande Bayern München, är det som möter varandra här. De är båda underhållande att följa och en klassmatch är att räkna med.

Osäkert hur Wolfsburgs formstatus ser ut; man fick bara oavgjort (0-0) borta mot tredjejumbon Augsburg under förra veckan, men hade dessförinnan två vinster och hållna nollor efter varandra. Laget tenderar att vara lite ojämna, men alltså ändå skrapat ihop tillräckligt med pinnar för tredjeplatsen.

Omvänd situation för Dortmund. Efter två raka förluster och mindre vassa prestationer studsade man tillbaka rejält och sopade undan Stuttgart med 4-1 hemma på Westfalenstadion. En stabil prestation, i en match som dominerades fullt ut.

Skrällchansen stor

Köper inte alls de nedplitade oddsen på 1×2-marknaden. Sällan oddssättarna är ute och vimsar på det här viset. Det är dock bara att tacka och bocka för. Här är skrällchansen klart större än vad de menar.

I skrivandets stund står marknaden i 4,40-4,20-1,83 – detta i en match som, i alla fall enligt undertecknad, borde ses som jämn på förhand. Skulle inte satt ut en punkt över 3,70x för den raka ettan, om jag haft titeln som oddssättare.

Absolut; Dortmund må vara ett snäpp vassare över det hela, men på hemmaplan är det få som ror på Wolfsburg. Till och med Bayern München brukar ha problem mot dem och de två senaste identiska mötena har ”vargarna” vunnit med siffrorna 2-1.

Och bortaformen är inte speciellt bra för tabelltvåan Dortmund. De två senaste – mot HSV och ryska Krasnodar, som båda är klart sämre än Wolfsburg – har förlorats med 1-3 respektive 0-1. Facit i Bundesliga är 4-1-2 mot värdens 6-1-0 på hemmaplan…

På skadefronten ljusnar det också rejält för Wolfsburg. Fantastiska Julian Draxler är tillbaka efter sitt skadeuppehåll. Förhoppningen är också att Luiz Gustavo ska hinna bli fit for figt. För Dortmund är frånvarosituationen oförändrad.

Ettan spelas med glädje till finfina 4,40x hos Betsson.

Speltips:

Speltips: Wolfsburg vinner, rak etta
Odds: 4,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 5/12
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Wolfsburg 4,40 betsson logo
Oavgjort 4,20 titanbet logo
Dortmund 1,83 bwin logo
Över 2,5 mål 1,59 unibet logo
Under 2,5 mål 2,48 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: