Speltips Wolfsburg – Lyon 30/8: CL-final!

Martin Efvergren Publicerat: 24 augusti 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Precis som i herrarnas Champions League är det Tyskland mot Frankrike i damernas CL-final. Fridolina Rolfös Wolfsburg har inte förlorat på över ett år och Lyon har inte förlorat på över två år. Det här lär bli en tuff batalj men där Lyon är rättmätiga favoriter.

  Rygga vårt speltips hos Bethard!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Ett riktigt tungviktsmöte stundar då de tyska ligamästarna Wolfsburg ställs mot de franska ligamästarna Lyon i finalen av damernas Champions League. Lyon är sexfaldiga CL-mästare och Wolfsburg har vunnit titeln två gånger tidigare. Båda lagen är vana vid att vinna nästan varenda match.

Lyon tog sig den här finalen efter att man besegrade ligakonkurrenten Paris SG med 1-0 i semifinalen som spelades onsdags. Dessförinnan hade man slagit ut Bayern Munchen med 2-1 i kvartsfinalen.

Den gångna säsongens ligaspel avbröts efter 16 omgångar och Lyon var då obesegrad etta i tabellen, vilket innebar att man kammade hem sin tolfte ligatitel. Laget har inte förlorat en enda match sedan juli 2018.

Wolfsburgs facit är i princip lika imponerande. De vann den tyska ligan efter 20 vinster, två oavgjord och noll förluster och en målskillnad på 93-8. Wolfsburg har inte förlorat en enda match sedan mars 2019 – då föll man mot Lyon med 4-2.

I semifinalen av årets Champions League besegrade Wolfsburg Barcelona med 1-0 och i kvartsfinalen vann man med hela 9-1 mot Glasgow City.

Lyon är snäppet bättre

Fridolina Rolfö gjorde matchens enda mål då Wolfsburg slog ut fjolårsfinalisten Barcelona i tisdagens semifinal. Det blev en jämn och tät match där Wolfsburgs fysik och kraft var den faktor som fällde avgörande.

Lyon är regerande Champions League-mästare och är obesegrade i över två års tid. De är också favoriter i den här finalen, men om det är något lag i världen som ska kunna bryta den här sviten så det just nu Wolfsburg.

Paris SG var nära att lyckas med den bedriften i semifinalen mot Lyon, som också den var jämn och målsnål. Den meriterade landslagsbacken Wendeleine Renard tryckte in matchens enda mål i den 67:e minuten, men knappt tio minuter senare drog anfallaren Nikita Parris på sig sitt andra gula kort. Detta till trots lyckades man stänga matchen den sista kvarten, men Parris är därmed inte tillgänglig när turneringen nu ska avgöras.

Tilläggas bör också att Lyon har tagit sig till den här finalen utan världens bästa fotbollsspelare Ada Hegerberg. Efter en länge tids frånvaro på grund av en korsbandsskada har hon dock funnits med i truppen men ännu inte på plan eller ens på bänken.

Hegerbergs frånvaro är förstås ett stort avbräck för Lyon, men man har ändå bevisat att man inte är så pass beroende av henne som man skulle kunna tro. Lyon är rättmätiga favoriter i det här mötet. De har lite mer erfarenhet av den här typen av matcher och de brukar kunna höja sig ytterligare ett snäppt när det verkligen gäller. En Lyon-seger spelas till nästan dubbla insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 100% bonus upp till 1000 kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Lyon vinner
Odds: 1.95
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:00, söndag 30 augusti
TV:  tvtio logo
Stream:  viaplay logo