Speltips Wolverhampton – Brentford 15/4: Framåtlutat

Martin Efvergren Publicerat: 15 april 2023

Wolverhampton Wanderers gästas av Brentford FC i den 31:a omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 15 april 2023 med avspark kl 16:00 på Molineaux Stadium.

Wolverhampton – Brentford

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Wolverhampton Wanderers är alltjämt indragna i den rafflande bottenstriden, men segern senast var ett viktigt steg i rätt riktning. Man tog då emot Frank Lampards Chelsea och lyckades kväva deras eventuella nytändning i och med tränarbytet. Istället var det Wolves som kopplade greppet om matchen och Matheus Nunes 1-0 efter dryga halvtimmen stod sig matchen ut.

Wolverhampton har därmed spelat ihop 31 poäng på 30 matcher i Premier League. Avståndet ner till Nottingham Forest under nedflyttningsstrecket är nu fyra poäng inför den här omgången. Det var också just Nottingham som Wolves mötte på bortaplan i den näst senaste omgången och det mötet slutade 1-1 efter en sen kvittering av bortalaget.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jämna förutsättningar

Brentford har, till skillnad från Wolves, inte behövt oroa sig för någon nedflyttningsstrid på hela säsongen. Framförallt har man varit ruggigt svårslagna och jobbiga möta för alla lag i Premier League.

På sistone har dock Thomas Franks manskap åkt på ett par plumpar i det protokoll där förlusterna annars, till stora delar, har lyst med sin frånvaro. Man har emellertid ställts mot tufft motstånd i de två senaste matcherna då man kammat noll mot Manchester United och Newcastle.

Förra helgen stod man för en stark första halvlek då man tog emot de sistnämnda. Man fick då två straffar, men Ivan Toney lyckades bara förvalata den ena. I den andra halvleken vände sedan Alexander Isak och Newcastle på steken och vann med 2-1.

När Brentford och Wolverhampton möttes i höstas slutade det 1-1 och förutsättningarna är jämna inför det här mötet. Wolves gäller som favoriter till ett odds omkring 2.50.

Spelbolagen lutar också åt att det kommer att bli målsnålt, men jag tycker att det finns anledning att tro att det kan göras ett par mål i den här matchen. Wolverhampton har varit notoriskt målsnåla de senaste åren, men de har gjort mål i sina fem senaste matcher. Brentford har för strategi att ändra sitt spelsätt mot topplagen då man ligger lågt i en fembackslinje. Men Wolves är definitivt inget topplag och det talar för ett mer offensivt balanserat Brentford.

Sammantaget gör detta att mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.92 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.92
Bolag: Betinia
Spelstopp: 16:00, lördag 15 april
TV: 
Stream:  viaplay logo