Speltips Wolverhampton – Chelsea 8/4: Lampard-effekt

Martin Efvergren Publicerat: 8 april 2023

Wolverhampton Wanderers gästas av Chelsea i den 30:e omgången av Premier League. Matchen spelas lördag den 8 april 2023 med avspark kl 16:00 på Molineaux Stadium.

Wolverhampton – Chelsea

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Wolverhampton Wanderers har inte fått det att lyfta den här säsongen och man är alltjämt en del av det niolagskluster som alla ligger pyrt till i botten av Premier League. Med tanke på kvaliteten som ändå finns i Wolves trupp var det nog många som trodde att man skulle börja klättra uppåt sedan Lopetegui tog över rodret. Så har det alltså inte blivit.

I lördags ställdes man mot en av bottenkonkurrenterna Nottingham Forest och det mötet på The City Ground slutade 1-1. Detta sedan Wolverhampton lyckats få in en kvittering i matchens slutskede.

Wolves har därmed bara vunnit en av sina sex senaste matcher. Det ger att man är en poäng ovanför nedflyttningsstrecket inför den här helgens omgång.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Uddlösa lag

På tal om att inte få det att lyfta så är det, som bekant, minst lika illa ställt hos Chelsea. Efter segern mot Dortmund i Champions League var det nog många som trodde att Chelsea var på uppgång och att Graham Potter hade räddat jobbet, åtminstone den här säsongen ut.

Tre ligamatcher senare fick vi veta att ledningens förtroende för Potter var förbrukat. 2-0-förlusten hemma mot Aston Villa var spiken i kistan och tills vidare leds nu laget av spanjoren Bruno Saltor. Spelmässigt var Chelsea totalt dominanta i matchen mot Aston Villa och man kom också ut starkt i tisdagens möte mot Liverpool på Stamford Bridge. Precis som i helgen var dock ineffektiviteten slående och det här krismötet förblev mållöst.

I torsdags meddelades så att klubblegendaren Frank Lampard kommer att leda Chelsea den resterande delen av säsongen. Hans primära uppgift bör vara att få spelarna att hitta tillbaka till glädjen och kärleken till sporten. Lyckas han med det finns alla möjligheter att få det här laget att lyfta.

När Chelsea och Wolverhampton senast möttes i London i höstas slutade det 3-0 till hemmalaget. När de nu möts igen gäller Chelsea som favoriter och en bidragande orsak till det är att Wolves har viktige Ruben Neves samt Jonny Castro avstängda. Hos Chelsea är Ngolo Kanté åter tillgänglig och han startade i en, på pappret, stark Chelsea-elva i veckan.

Vi har att göra med två av Premier Leagues målsnålaste lag och det är inte mycket som talar för att det här kommer att bli något målkalas. Avsaknaden av spets framåt förenar Wolverhampton och Chelsea.

Båda lagen borde emellertid vara bättre än vad tabellen visar och framförallt tycker jag att Chelsea skulle ha fått med sig betydligt mer från deras senaste matcher. Kan de fortsätta på den vägen måste helt enkelt segrarna börja trilla in och jag tror att Lampard kan få en positiv effekt p laget. Mot ett Wolverhampton med avbräck finner jag det troligt att Chelsea ska kunna bärga tre poäng. Mitt spel blir därför en rak tvåa, att Chelsea vinner till 2.00 gånger insatsen hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Chelsea vinner
Odds: 2.00
Bolag: Betinia
Spelstopp: 16:00, lördag 8 april
TV: 
Stream:  viaplay logo