Speltips Wolverhampton – Everton 20/5: Tillknäppt

Martin Efvergren Publicerat: 20 maj 2023

Wolverhampton Wanderers ställs mot ett Everton som har sin existens i Premier League att spela för. Matchen spelas lördag den 20 maj 2023 med avspark kl 16:00 på Molineaux Stadium.

Wolverhampton – Everton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Wolverhampton Wanderers har inte fått det att lyfta den här säsongen, men man har i alla fall säkrat sitt kontrakt i Premier League. Med två matcher kvar att spela ligger man på en 13:e plats i tabellen. Man har möjlighet att avancera ett par placeringar, men i stort har man inte mycket att spela för.

Wolves stora bekymmer har varit den offensiva produktionen och avsaknaden av en pålitlig målskytt. Mittfältaren Ruben Neves är med sina sex mål lagets bäste målskytt och ingen av de mer utpräglade anfallarna har gjort mer än två mål.

I lördagens bortamöte gick man också helt mållösa då man föll med 2-0 mot Manchester United. Wolverhampton stod upp relativt väl, men precis som i den här matchen mot Everton, hade man betydligt mindre att spela för än motståndaren.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Everton är knappa favoriter

Everton har de senaste två säsongerna vant sig vid att ligga pyrt till. För ett år sedan lyckades man till slut, med nöd och näppe, lösa det och frågan är nu om man har styrkan att göra det igen.

Inför den här näst sista omgången står Everton på 32 poäng och ligger därmed en poäng ovanför nedflyttningsstrecket där Leeds är närmast jagande. Till Evertons fördel hör att man har kvar att möta två lag i Wolverhampton och Bournemouth som inte har något vidare att spela för.

Everton har dock bara vunnit en av sina nio senaste matcher. Det var samtidigt en imponerande urladdning då man krossade Brighton med 5-1 på bortaplan i den näst senaste omgången. Förra helgen åkte man sedan på en väntad 3-0-förlust hemma mot Manchester City.

Wolverhampton och Everton möttes senast i slutet av december på Goodison Park. Då var det gästerna som gick segrande med 2-1 efter ett avgörande mål på tilläggstid.

Förutsättningarna är nu jämna men Evertons, på pappret, starkare drivkraft gör dem till knappa favoriter. Wolves är emellertid hemmastarka och har vunnit sina fyra senaste matcher på Molineaux.

Wolverhampton och Everton är två av Premier Leagues målsnålaste lag och jag finner anledning att tro att det här kan bli en mer tillknäppt tillställning. Wolves har hållit nollan i sina fyra senaste hemmamatcher och jag tror inte att man kommer ge bort den här matchen heller. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.76 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.76
Bolag: Betinia
Spelstopp: 16:00, lördag 20 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo