Speltips, Wolverhampton – Leeds 17/12: Skrällidé från Molineux Stadium

Spelbloggare Publicerat: 16 december 2015

Även torsdagen bjuder på en match från Championship – mellan Wolverhampton och Leeds på Molineux Stadium, varifrån ett speltips till nästan dubbelt betalt testas.

Hade stor tro på att Wolverhampton skulle vara en stark kandidat till att i alla fall plocka en av de positiva kvalplatserna mot Premier League – det var nära i fjol och på pappret är truppen stark. Men ja, istället är man bra mycket närmare platserna nedåt i seriesystemet när 20 matcher är spelade. Ett stort fiasko.

Leeds, på sin artondeplats, är förstås inte heller nöjda över vad som presterats – men desto mer väntat är det att de cirkulerar runt på den undre tabellhalvan. Två pinnar skiljer uppåt till just ”Wolves” och fem ner till bottentrion. Strid om kontraktet till närmare slutet av spelåret kan inte uteslutas.

Bara vunnit 2/10 senaste

Även om Wolverhampton har en maxnivå en bit över Leeds, ska det råda stor skrällchans i den här matchen. Till oddsen som erbjuds – ett spel är utan tvekan motiverat.

För den här maxnivån, ja; den har vi inte sett skymten av på månader. Man har förbaskat svårt att vinna fotbollsmatcher, i synnerhet på hemmaplan där man har 2-5-3 i resultatraden.

På senare tid har kryssen radats upp på löpande band och tittar vi en bit tillbaka i tiden har bara två av de tio senaste matcherna vunnits, fyra kryssats och lika många förlorats. En matchvinnare av klass saknas. Så även stabiliteten – att klara av att prestera under 90 minuter.

Samma trupp som spelade 1-1 hemma mot Nottingham Forest under den förra veckan kommer till spel för ”Wolves”.

Efter två 0-1-förluster efter varandra – mot nästjumbon Rotherham samt QPR – har Leeds studsat tillbaka. Toppjagande Hull avverkades med 2-1 inför hemmapubliken och nu senast spelade man oavgjort mot tredjejumbon Charlton – fast på bortaplan. Ett helt okej resultat. På bortaplan har bara en av de fem senaste matcherna, mot nämnda QPR, förlorats.

Gästerna stärks dessutom av att få kaptenen tillika mittbacken Sol Bamba efter en tids skadefrånvaro. Stort, stort plus.

Visst ska Leeds ha en bra chans att lösa ett bra resultat här? De spelas med +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2 – till fina 1,95x hos Bet365. Spelbar 6-7 punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Leeds +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 17/12
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. unibettv logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Wolverhampton 2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Leeds 4,25 betrally logo
Över 2,5 mål 2,30 expekt logo
Under 2,5 mål 1,65 titanbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: