Speltips Wolverhampton – Leeds 18/3: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 17 mars 2023

Det är två lag i stort poängbehov som möts när Wolverhampton Wanderers tar emot nästjumbon Leeds United i lördagens omgång av Premier League. Matchen spelas den 18 mars 2023 med avspark kl 16:00 på Molineaux Stadium.

Wolverhampton – Leeds

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Wolverhampton Wanderers fick ett lyft sedan Lopetegui tog över manager, men nu får man passa sig så man inte hamnar i bottenträsket på nytt. Man har bara tagit fyra poäng på de fem senaste matcherna och följetongen om deras avsaknad av en pålitlig målskytt skymtar inget slut.

I sin senaste hemmamatch stod Wolves emellertid för en solid insats då man kunde besegra Tottenham med 1-0 efter ett sent avgörande mål av Adama Traoré. Man var heller inte dåliga i söndagens bortamöte mot Newcastle, men det slutade ändå med en 2-1-förlust.

Efter 27 spelade matcher står Wolverhampton på 27 poäng. Därmed är man endast tre poäng bättre än Bournemouth under nedflyttningsstrecket och det med en match mer spelad.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Wolves är bättre än bottenlagen

Leeds United har tagit 23 poäng på 26 spelade ligamatcher och ligger näst sist i Premier League. Men avståndet upp till Wolverhampton på 13:e plats är alltså bara fyra poäng.

Leeds har ju, precis som Wolves, bytt till spansk tränare men något uppenbart lyft har det inte blivit sedan Javi Gracia tog över rodret. Inför förra lördagens hemmamöte mot Brighton hade man förlorat två raka bortamatcher mot Fulham och Chelsea. Där stod man så för en stark laginsats när man, trots att gästerna dominerade matchbilden, kunde ta sig tillbaka i matchen två gånger om. Jack Harrison gjorde självmål men blev också poängräddare när han skruvade in 2-2 med drygt tio minuter kvar av ordinarie tid.

Wolverhampton och Leeds möts nu för tredje gången den här säsongen där man tidigare vunnit varsin match. I ligaspelets första omgång vann Leeds med 2-1 hemma och i november tog Wolves revansch då man segrade med 1-0 hemma i ligacupen.

Båda lagen befinner sig i ett pressat läge men som jag ser det är det ändå fördel Wolverhampton. De har alltjämt sina problem i den sista fjärdedelen, men de är ett gediget lag som inte borde riskera nedflyttning.

Leeds ska vara glada att de fick med sig en poäng senast, men här tror jag inte att man kommer räcka till. Mitt spel blir en rak etta, att Wolverhampton vinner till fina 2.36 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Wolves vinner
Odds: 2.36
Bolag: Betinia
Spelstopp: 16:00, lördag 18 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo