Speltips Wolverhampton – Liverpool 16/9: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 16 september 2023

I den tidiga lördagsmatchen från Premier League tar Wolverhampton Wanderers emot Liverpool i den femte omgången. Matchen spelas den 16 september 2023 med avspark kl 13:30 på Molineaux Stadium.

Wolverhampton – Liverpool

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Wolverhampton Wanderers har, som väntat, haft det tufft under säsongsinledningen av Premier League. Då man tappat flera av sin bärande spelare under sommaren och därtill sin tränare strax innan premiären är det inte förvånande att resultaten har gått dem emot.

Under Gary O’Neils ledning blev det en hedersam förlust i premiären borta mot Manchester United. Den fina insatsen där kunde man dock inte bygga vidare på då man föll med klara siffror mot Brighton i hemmapremiären.

Därefter kunde man ta en viktig 1-0-seger borta mot Everton i den näst senaste omgången. I den senaste matchen innan uppehållet föll man sedan med 3-2 borta mot Crystal Palace där hemmalaget också var det bättre laget.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett Wolves i motvind

Liverpool har fått en välbehövligt positiv start på den här säsongen. I synnerhet då man kommer från en mer tveksam förra säsong och då man har byggt om sitt mittfält under sommaren.

Premiären mot Chelsea blev en välspelad match som slutade med delad pott och därefter har Liverpool radat upp tre raka segrar. Och det trots att man drabbats av relativt tidiga utvisningar mot både Bournemouth och Newcastle. Segern mot de sistnämnda var förstås en rejäl moralhöjare och Jurgen Klopp var tydlig med hur viktig den var för hans lag.

I den senaste omgången stod man sedan för en övertygande insats hemma mot Aston Villa. Gästerna hade inte mycket att sätta emot då Liverpool tog en välförtjänt klar 3-0-seger.

Wolverhampton och Liverpool möttes senast på Anfield i mars och det slutade då med en 2-0-vinst för hemmalaget. Bara en månad tidigare hade dock Wolves slagit Liverpool med 3-0 på Molineaux.

Sedan dess har emellertid styrkeförhållandena ökat till Liverpools fördel och de gäller också som klara favoriter här. Ett rakt spel på bortalaget ger endast omkring 1.45 gånger insatsen.

Gary O’Neil och hans Wolverhampton kämpar i motvind och jag har svårt att se att man ska kunna få med sig någon poäng från det här mötet mot ett Liverpool i medvind. Mitt spel blir Liverpool -1.25 (asian hcp) till 1.90 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Liverpool -1.25 (asian hcp)
Odds: 1.90
Bolag: Betinia
Spelstopp: 13:30, lördag 16 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo