Speltips Wolverhampton – Manchester City 30/9: Botten mot toppen

Martin Efvergren Publicerat: 29 september 2023

Wolverhampton Wanderers lär ställas på tuffa prov då man gästas av Manchester City i den sjunde omgången av Premier League. Matchen spelas lördag den 30 september 2023 med avspark kl 16:00 på Molineaux Stadium.

Wolverhampton – Manchester City

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Wolverhampton Wanderers gick inte in i den här säsongen med optimala förutsättningar och, som väntat, har man haft svårt att få med sig resultat. Efter sex spelade ligamatcher har man spelat ihop fyra poäng, vilket ger en placering strax ovanför nedflyttningsplats.

Inför förra helgen bortamöte mot nykomlingen Luton hade Wolves två raka förluster mot Crystal Palace och Liverpool i ryggen. Väldigt mycket har kretsat kring Pedro Neto under säsongsinledning och han kunde också ge Wolverhampton ledningen på Kenilworth Road. Detta trots att man var en man mindre sedan Bellegarde hade fått syna det röda i första halvlek. Luton skulle dock komma att kvittera strax därefter och 1-1 blev slutresultatet.

I veckans bortamöte mot Ipswich i Ligacupen valde Gary O’Neil att rotera stora delar av startelvan. Det började ändå bra då man gick ifrån till 2-0 tidigt, men därefter rasade man samman och föll till slut med 3-2.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fortsatt dominans

Inför veckans bortamöte mot Newcastle i Ligacupen hade Manchester City en svit på åtta raka segrar. Båda lagens tränare valde att rotera friskt i startelvorna till den här matchen och det var hemmalaget som visade sig vara hungrigast. Alexander Isak gjorde matchens enda mål i början av den andra halvleken och bröt därmed Man Citys segerrad.

Bortsett från den här plumpen i protokollet finns det dock inte mycket att anmärka på vad gäller Pep Guardiolas manskap. De har dominerat och vunnit samtliga ligamatcher, men senast höll Rodri på att ställa till det. I hemmamötet mot Nottingham Forest fick han syna det röda, men det räckte ändå till en 2-0-seger. Viktige Rodri fick tre matchers avstängning för sitt utbrott och det är förstås ett stort avbräck.

Att spanjoren nu saknas mot bottenlaget Wolverhampton bör dock inte innebära några stora konsekvenser. Jag räknar med att Man City, vanlig ordning, kommer att kontrollera hem tre poäng här. Förlusten mot Newcastle i veckan tror jag snarare ger dem extra tändvätska än att det skulle vara ett tecken på en nedåtgående trend. Mitt speltips blir Man City -1.5 (asian handicap) till 1.90 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Man City -1.5 (asian hcp)
Odds: 1.90
Bolag: Betinia
Spelstopp: 16:00, lördag 30 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo