Speltips Wolverhampton – Stoke 17/9: Svårbedömt

Simon Pålsson Publicerat: 17 september 2020

Wolverhampton Wanderers vann direkt i Premier League, men lär styra om i laget inför mötet med Stoke City i Ligacupen den 17 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det var ett tag sedan som vi fick se dessa båda lag göra upp, men tack vare att det engelska fotbollssystemet ser till att ha inte mindre än två cuper parallellt med ligasäsongerna finns det chanser att se match-ups som inte annars dyker upp.

För många är såväl Wolverhampton Wanderers som Stoke City klassiska inslag i den engelska fotbollen, något som gör att det pirrar lite extra när lagen nu ska mötas.

Wolverhampton Wanderers öppnade säsongen starkt med vinst borta mot Sheffield United, och efter att ha förlängt kontraktet med sin huvudtränare i veckan känns det här som en klubb som är på väg i rätt riktning, sakta men säkert. Det är precis den typen av steg en klubb av den här storleken ska ta i tuff konkurrens.

Om det är steg i helt rätt riktning eller inte låter vi vara osagt, men Stoke City är inte riktigt samma lag som vi lärde känna för länge sedan. Man spelar inte fullt så aggressivt, man spelar inte fullt så endimisionellt. Men man är å andra sidan inte fullt så bra heller. Det är nackdelen. I helgen spelade man 0-0 i sin första match för säsongen i Championship.

Wolves bör vinna matchen

Wolverhampton Wanderers har faktiskt en ganska bra skadesituation inför inledningen på den här engelska fotbollssäsongen, och ser egentligen bara ut att ha Jonny borta med en skada. Det gör att man kan formera precis det lag man vill.

Det skulle kunna innebära att man i den här matchen släpper fram några av de många nya spelare man har plockat in under sommaren. Det har bland annat blivit en ny portugisisk värvning i form av Vitinha, som troligen gärna startar här. Fabio Silva är ett annat förvärv som nog gärna gör minuter i den här matchen.

På det hela taget tror vi att Wolverhampton Wanderers formerar en stark startelva inför matchen, och det borde göra att man är klara favoriter.

Det är ett svårspelat bortalag vi har att göra med – med en hel del rutin och en vilja att göra det bra i den här typen av match – men om Wolverhampton Wanderers vill vinna ska man kunna göra det relativt enkelt. Kanske är det här en säsong som Wolves på allvar ska gå för att vinna en titel. Då är Ligacupen ett klokt val att satsa på. Förra året var man långt framme, som bekant.

Wolverhampton Wanderers vinner (ordinarie tid) spelas till 1,68 gånger smeten hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Wolverhampton Wanderers vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,68
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:00, torsdag 17 september 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: