Speltips Wolves – Crystal Palace 8/1: FA-cupen

Simon Pålsson Publicerat: 8 januari 2021

FA-cupen är tillbaka på fredagen med två matcher. Wolverhampton spelar hemma mot Crystal Palace i den första vändan 2021.

Wolverhampton - Crystal Palace

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är åter dags att spela cupfotboll i England och det som av många anses vara den allra mest anrika turnering i fotbollsvärlden, den engelska FA-cupen, ska nu fortsätta med ett antal intensiva matcher.

För egen del är det alltid positivt när två lag från Premier League stöter på varandra tidigt. Detta för att det dels öppnar för ett bra möte, men också för att det banar väg för fler skrällar, fler lågdivisionslag, närmare Wembley. Det skadar inte.

Wolverhampton Wanderers har varit lite skakiga under inledningen på säsongen, men har fortfarande en bra höjd i sitt spel. Det stora problemet är antalet insläppta mål och det tror jag kan bli en faktor nu också.

Efter en lång trend med dåliga resultat har Crystal Palace nu två raka utan förlust och ser försiktigt bättre ut på slutet. Det är glädjande inför fortsättningen, men frågan är nu om man prioriterar FA-cupen eller inte?

Målspelet lockar

Wolverhampton Wanderers har inte haft den säsongsinledning som man hade hoppats på, som bekant, och det gör att man nu kanske måste nedprioritera FA-cupen för att på allvar kunna konkurrera i ligaspelet. Det är givet att det är det viktigaste för nästan samtliga lag och det gäller även Wolves.

Å andra sidan är FA-cupen den enda kvarvarande, realistiska chansen på en titel den här säsongen och det i sig kan väga tungt.

Anledningen till att jag tar upp det här är för frågan om hur lagen kommer att formeras. Blir det bästa möjliga startelvor från båda håll? Det är inte helt enkelt att sia om.

Men vad vi däremot vet är att det finns ett antal tunga spelare som är borta med skador i hemmalaget. Raul Jimenez, Jonny, Daniel Podence, Marcal och två ytterligare spela är borta från spel vad det verkar. Lenader Dendoncker och Willy Boly står dock som osäkra och kan snart matchas in i spel, men jag tror personligen att det är för tidigt här.

Som jag var inne på tidigare är Crystal Palace ett lag som presterar högt och lågt, och som inte är enkla att läsa av. Gary Cahill, Connor Wickham, Jeffrey Schlupp, Martin Kelly, Wayne Hennessey och Nathan Ferguson kommer troligen inte att spela på ett tag, och ingen av spelarna är med här. Det är en delförklaring. Om det vill sig illa spelar inte heller Christian Beneteke och Luka Milivojevic.

Över 2 mål (asian) spelas till 1,65 gånger såsen hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Över 2 mål (asian handicap)
Odds: 1,65
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:45, fredag 8 januari 2021
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: