Speltips, Xanthi – PAOK 9/2: Missvisande odds

Spelbloggare Publicerat: 8 februari 2017

Grekisk cupfotboll står på vår meny i och med det tunna spelschemat – Xanthi mot PAOK, i kvartsfinalens första möte av två. Värdet är hittat, vi höjer nivån och investerar i en 3,00-oddsare.

Bakom lika suveräna som dominanta Olympiakos hittas en klunga av lag i Super League – och båda dessa parter är en del av den; PAOK som trea och Xanthi som fyra, tre pinnar skiljer dem åt. Hård konkurrens i Europaområdet, men det är klart att tyngden av cupen höjs när serietiteln är körd.

Xanthi har varit ett stort utropstecken under spelåret; från att i fjol varit en bra bit nere på den undre tabellhalvan, till att ha studsat upp i Europaområdet nu. Nu ställs frågan; är formen i fara – upp som en sol, ner som en pannkaka? Bara en vinst på de fem senaste matcherna, vilket dessutom var mot OFI, från andradivisionen.

PAOK har varit en del av Greklands toppskikt sedan en bra tid tillbaka och vi har blivit vana med att se dem ute i Europa och härja. Formen är fantastisk – sju raka vunna och 12 av de 13 senaste likaså. Är den fortsatt konserverad?

Stort skrällbud

Går att vrida på alla möjliga sätt. Känns dock som att det är mycket fokus på namn här och att Xanthi således underskattas en del.

Givetvis ska PAOK vara favoriter – de är den bättre parten. Punkt. Bättre form på det också. Men samtidigt ska vi påminnas om att det bara skiljer tre poäng mellan lagen i tabellen när hela 19 matcher är spelade.

Endast tillfälligheter, Xanthis succé? Såklart inte.

Formen pekar spikrakt neråt för Xanthi – och spikrakt uppåt för PAOK – men å andra sidan är det rätt kort tid sidan vinsterna rullade in, en efter en. På hemmaplan är man därtill extremt svåra att slå. Bara en av de tio senaste har torskats och det var mot serieledande Olympiakos.

Eftersom det är ett dubbelmöte lär PAOK inte jaga trean heller. Rätt nöjda med kryss på förhand? Undertecknad skulle ändå inte bli speciellt förvånad om det landade i en hemmavinst här.

Dubbelchansen 1X kan spelas, men här är det också tillfälle att höja svårighetsgraden…

Xanthi +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – spelas till 3,00 x insatsen hos Unibet.

Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Xanthi +0 mål (asian handicap)
Odds: 3,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, torsdah 9/2
TV:  Visas inte på svensk TV.  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: