Speltips Young Boys – Maccabi Haifa 29/8: Jämnare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 29 augusti 2023

Ställningen är 0-0 inför returen mellan Young Boys och Maccabi Haifa i den sista rundan av kvalet till Champions League. Matchen spelas tisdag den 29 augusti 2023 med avspark kl 21:00.

Young Boys – Maccabi Haifa

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Young Boys kommer från en säsong där man blev överlägsna ligavinnare i de schweiziska Super League. Man vann till slut med hela 16 poängs marginal ner till tvåan Servette.

Den här säsongen har Raphael Wickys Young Boys inte inlett riktigt lika övertygande. Man är emellertid obesegrade efter att tagit två vinster och två kryss på de fyra första ligaomgångarna.

I CL-kvalet gick Young Boys direkt in i den här sista playoff-omgången. Trots att man inte hade några kvalmatcher i ryggen stod man ändå för en solid insats i Haifa förra veckan. Spelmässigt hade hemmalaget Maccabi ett knappt övertag, men matchen förblev mållös.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kvalmästarna Maccabi

Maccabi Haifa är sannerligen en överlevare när det kommer till CL-kvalspel. Förra säsongen slog man ut fyra lag på vägen till gruppspelet och den här sommaren har man så här långt, i tur och ordning, knockat ut Hamrun Spartans, Sheriff och Slovan Bratislava.

Maccabi Haifa vann den israeliska ligan som avslutades i våras, men den här säsongens ligaspel har ännu inte inletts. Trots det har man hunnit spela nio tävlingsmatcher om vi räknar in det inhemska cupspelet.

Vi har nu att göra med ett svenskmöte där Daniel Sundgren och Noah Persson startade för sina respektive lag i onsdags. Inför det här dubbelmötet såg Perssons Young Boys som favoriter att ta sig vidare och inför den här matchen ger en rak etta omkring 1.80 gånger insatsen.

Maccabi Haifas meriter när det kommer till CL-kval gör dock att det är svårt att räkna ut dem. Trots krysset senast lär man komma med ett starkt självförtroende efter alla framgångar i den här typen av ödesmättade matcher.

Young Boys lär vara mer framåtlutade och högt pressande på hemmaplan, men i mitt tycke är utgången av den här matchen mer oviss än vad oddsen gör gällande. Maccabi Haifa kommer sannolikt försvara sig med en ganska lågt stående fembackslinje och jag tror att de har möjlighet att hålla ihop det på ett bra sätt. Det blev en mer tillknäppt tillställning senast och jag lutar åt att det kan bli så även här. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 2.12 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.12
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, tisdag 29 augusti 2023
TV: 
Stream: