Speltips, Young Boys – Monaco 28/7: Dubbla pengarna i Schweiz

Spelbloggare Publicerat: 28 juli 2015

Young Boys charmade Europa i EL förra året med sin offensiva vilja. Nu kliver de in i den tredje kvalrundan till Champions League mot ett, på pappret, starkare Monaco. Talar för att det blir – målrikt?

Schweiziska Young Boys lyckades väl i Europa League förra året och nådde, lite förvånande, slutspelet – väl där fick man dock tacka för sig själva omgående efter 2-7-förlusten över två möten mot Everton. Det som var så fascinerande med dem var att de ville spela fotboll och anfalla även mot tuffare motstånd – i flera av fallen gav det bra resultat, exempelvis i hemmamötet mot Napoli vilket vanns med 2-0.

Kanske inte lika charmerande, men Monaco nådde, mot alla förväntningar, kvartsfinalen i Champions League efter att ha toppat sin, förvisso i relation till de andra hyfsat enkla, grupp. Det var istället i åttondelen man stod för den stora skrällen då man skickade ut Arsenal på fler gjorda bortamål efter att ha kontrat sönder dem i det första mötet och ställt upp en tillräckligt stark försvarsmur i returen.

YB måste framåt direkt

Här finns en enda möjlighet för Young Boys att avancera vidare till nästa runda: lösa ett djävulskt bra hemmaresultat. Vinsten är det enda som räknas och förhoppningsvis kan innebära skördad frukt i slutändan.

För på bortaplan har jag mycket svårt att se schweizarna klara av att stå emot ett Monaco som är ett par klasser bättre på nästan alla positioner. Sedan är det ju Young Boys som är ena halvan av den här matchen; de kommer pusha upp positionerna och bjuda upp till dans.

Monaco är stabila defensivt, men borde inte ha någonting emot att det blir lite fart i den här matchen – då kan YB bli extremt sårbara, det visade de inte minst i dubbelmötet mot Everton, som kvalitetsmässigt kan jämföras med Monaco, i fjol. Mål blev det också från båda sidorna i båda mötena.

BLGM – ja är ett spel som suttit i sju av YB’s åtta senaste matcher och Monaco kommer senast från en vänskapsmatch mot Mainz 05 vilken man vann med 5-1.

Ja, visst luktar det målrikt? Att båda lagen gör mål synas till fina 2,02 gånger pengarna hos Unibet och här finner jag värde runt sex-sju punkter neråt.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:15, tisdag 28/7
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Young Boys 4,00 ladbrokes logo
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Monaco 2,05 mybet logo
Över 2,5 mål 2,25 expekt logo
Under 2,5 mål 1,70 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: