Speltips Young Boys – RB Leipzig 19/9: Jämnare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 19 september 2023

Young Boys tar emot RB Leipzig i den första omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas tisdag den 19 september 2023 med avspark kl 18:45.

Young Boys – RB Leipzig

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Young Boys vann den schweiziska ligan i överlägsen stil förra säsongen. Till slut var man 16 poäng före tvåan Servette. Det innebar att man gick in i CL-kvalet i den allra sista rundan där man ställdes mot ett Maccabi Haifa som blivit något av en kvalmästare. Men mot Young Boys tog det stopp för israelerna då schweizarna vann med totalt 3-0.

Den segern var ett styrkebesked från Raphael Wickys Young Boys som totalt sett har inlett säsongen övertygande. Räknar vi in alla tävlingar så har man spelat nio matcher och är alltjämt obesegrade. Senast i fredags slog man Xamax med 1-0 borta i den inhemska cupen. Den segern innebär att man har hållit nollan i sina fem senaste matcher.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Young Boys är redo

Young Boys och RB Leipzig har hamnat i Champions Leagues grupp G där Manchester City gäller som solklar favorit. Därutöver ingår även underdogen Röda stjärnan i den här gruppen.

RB Leipzig gäller som klar andrahandsfavorit i gruppen och man har inlett säsongen lovande trots att man har tappat flera bärande spelare under sommaren. Man kommer nu till den här CL-premiären med tre raka segrar bakom sig i Bundesliga. I lördags slog man Augsburg med 3-0 hemma och därmed har man en målskillnad på 11-1 på de här tre matcherna.

Den fina formen gör att RB Leipzig går in som relativt klara favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på bortalaget ger omkring 1.63 gånger insatsen.

Marco Rose ser ut att ha något intressant på gång med ett till delar nytt och lovande lag i Leipzig. Samtidigt tror jag inte att det är otänkbart att de kommer att pendla en del i prestationer framöver.

Young Boys är mindre erfarna i de här sammanhangen, men jag tror att de kan bli en positiv överraskning i årets Champions League. De har väntat länge på den här CL-matchen och jag lutar åt att de är redo att mäta sig med de bästa i Europa. Därför tycker jag också att spelvärdet på att man kan klara minst oavgjort här är klart spelvärt. Mitt spel blir 1X till fina 2.40 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X
Odds: 2.40
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:45, tisdag 19 september 2023
TV: 
Stream:  tv4sport logo