Speltips, Zalgiris – Malmö FF 21/7: Väntad matchbild talar för proppen ur

Spelbloggare Publicerat: 21 juli 2015

Malmö fick inte hål på litauiska Zalgiris på Swedbank Stadion och slutresultatet skrevs 0-0. Nu lär matchbilden se annorlunda ut och minst ett par bortamål borde vi bjudas på.

Två parter kunde vara nöjda efter det första mötet; Zalgiris – och vi. Litauerna är i en mycket gynnsam position i och med resultatet och vårt speltips, Zalgiris +2,0 mål AH, satt enkelt till närmare dubbelt betalt.

Skapades ändå överraskande lite från Malmös sida och 0-0-resultatet var rättvist. Skåningarna har haft tydliga problem med motståndare som inte bjuder upp till dans, faller ner och försöker bevaka resultat. Startelvan är redan nu presenterad och fyra förändringar görs från Åge Hareides sida.

(4-4-2): Zlatan Azinovic; Anton Tinnerholm, Rasmus Bengtsson, Franz Brorsson, Yoshimar Yotun; Tobias Sana, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Magnus Wolff Eikrem; Jo Inge Berget, Markus Rosenberg.

Inte så att startelvan är starkare på pappret, men det kan vara nödvändigt att röra om – inte minst med tanke på att man varvar Europaspelet med serien. Spelare för spelare ska man ändå vara bättre än Zalgiris på varenda position.

Överraskande bra odds på MFF

Och ja, trots 0-0 hemma ska Malmö bara lösa det här. Man är, som nämnt, bättre på varenda position och det borde rimligtvis visa sig över 180 minuter. Tycker också att det finns flera faktorer som talar för att MFF har större chans att lösa ett bra resultat kontra i det första mötet.

MFF är vidare på alla oavgjorda resultat förutom 0-0, vilket skulle innebära förlängning – och Zalgiris, eftersom de misslyckades att måla på Swedbank Stadion, måste följa med i dansen här och trycka upp positionerna – då ska man helt enkelt bli straffade.

Nu fick man bara oavgjort (1-1) borta mot Örebro senast, men positiva besked lämnade ledaren Markus Rosenberg, som byttes in i halvtid, och det var också han som gjorde skåningarnas mål. Visade upp en helt annan sida än den vi sett av honom de senaste månaderna.

Kortare vila, konstmatta och bortaplan – det är det som talar emot Malmö, men det ska inte behöva stoppa dem. Oddsen på de svenska mästarna har höjts rejält det senaste dygnet och att vi erbjuds makalösa 2,38x för att Malmö ska vispa in åtminstone två baljor har jag svårt att förstå varför. Slussar in en större insats här.

Viaplay sänder matchen, öppna ett konto här för att se matchen.

Speltips:

Speltips: Malmö över 1,5 mål
Odds: 2,38 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:10, tisdag 21/7
TV:  viasatfotboll logo  (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Zalgiris 4,20 redbet logo
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Malmö 2,00 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,35 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 1,64 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: