Europatipset 16/10: Vårt system, tips och analys av samtliga 13 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 16 oktober 2018

ANNONS.

Nations League och träningslandskamper står på programmet under Europatipset som både inleds och avslutas i Sverige. Landslaget ska spela en träningsmatch mot Slovakien medan U21-landslaget ska spela en direkt avgörande kvalmatch mot Belgien. I övrigt lockar Frankrike mot Tyskland och Brasilien mot Argentina lite extra.

Spelstopp: 17.59

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.

1. Sverige – Slovakien X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Sverige fick med sig en poäng från Ryssland efter att återigen satt defensiven perfekt, det som varit landslagets prägel under Janne Anderssons tid vid rodret. Nu väntar en hemmamatch på ett glest Friends Arena mot Slovakien. Räkna med att Adersson sin vana trogen kommer ge speltid till alla i truppen. Det innebär att både Kristoffer Olsson och Kristoffer Peterson kommer ges chansen. Spännande spelare, men givetvis en försvagning av laget. Slovakien har förlorat tre av sina fyra senaste landskamper men med spelare som Mak, Duda och Hamsik är de inget dåligt motstånd. Här övervärderas Sverige å det grövsta. Allt värde finns i att spela X2.

2. Frankrike – Tyskland 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Frankrike var riktigt illa ute mot Island i träningsmatchen i Guingamp förra veckan. Mbappé vände dock på steken på egen hand. 2-2 slutade det till slut. Nu är det tävlingsmatch och då lär Deschamps världsmästare återigen vara på tå. Griezmann, Giroud och Mbappé är en dödlig trio som lär straffa Tysklands ganska tröga försvar. Die Mannschaft gjorde fiasko i VM och inte har det sett bättre ut efter det. Senast fick de stryk med 0-3 borta mot Nederländerna. I Paris får Les Bleus hållas som knappa favoriter. Strecka från vänster.

3. Ukraina – Tjeckien 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

I grupp B1 ska det spelas en gruppfinal mellan Ukraina och Tjeckien i Kharkiv. Vinst här för den blågula hemmanationen skulle avgöra det hela. Hittills har de tagit sex poäng på två omgångar. När lagen möttes i Tjeckien var det Ukraina som vann med 2-1 efter att City-spelaren Zinchenko avgjort på övertid. De var dock det klart bättre laget i den fajten. Tjeckien var i brygga även i den andra omgången men hade en hel del tur som besegrade Slovakien då. Värdarna ska hållas ett par klasser högre och ettan ritas dit först.

4. Irland – Wales 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Vi fortsätter till B4 där ett mycket spännande derby mellan Irland och Wales ska gå av stapeln. När dessa två lag möttes i Cardiff var det drakarna som var totalt överlägsna. 4-1 slutade det då. Sedan dess har Irland spelat 1-1 i en träningsmatch mot Polen och 0-0 mot Danmark i denna grupp. Mot ett Eriksen-löst Danmark var Irland dock ganska tillbakapressade. Nu lutar det mesta åt att Bale saknas här, men Wales har ändå en stark trupp med spelare som Ramsey och Allen. Gästerna känns snäppet bättre och då ettan streckas hårdast är det bara att gå emot. Tvåan är en spännande chansspik!

5. Norge – Bulgarien 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

I grupp C3 bjuds vi på ett riktigt toppmöte mellan de två lag som lär göra upp om förstaplatsen. Bulgarien står på tre segrar efter tre omgångar, men har inte direkt imponerat spelmässigt. I hemmamatchen mot Norge var de till exempel helt utspelade men lyckades tura in en seger ändå. På bortagräs är bulgarerna inte alls lika bra. Bland annat torskade de mot Vitryssland och kryssade mot Luxemburg på resande i VM-kvalet. På Ullevål bör Lars Lagerbäck kunna guida sina mannar till en viktig trea. Ettan spikas.

6. Slovenien – Cypern 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

I samma grupp möts två lag som mer eller mindre är borta från chansen att ta sig vidare från gruppen. Cypern står på tre poäng, där den enda segern kom mot just Slovenien hemma på ön. Cyprioterna är dock, precis som Bulgarien, flera klasser sämre på resande fot. I VM-kvalet förlorade de fyra av fem bortafajter och besegrade endast usla Gibraltar med 2-1. Slovenien pressade Norge senast och är bättre än vad de visat i gruppen hittills. Med en klasspelare som Josip Ilicic ska det finnas förutsättningar för att ta sina första poäng i gruppen. Spika ettan på mindre system. Den streckas dock väl hårt och då är det inte fel att plocka med krysset på större.

7. Lettland – Georgien X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Georgien är en av de stora favoriterna till att vinna fjärdedivisionen och därmed gå till EM. De har i praktiken redan avgjort sin grupp genom att ta tre raka segrar. Alla andra matcher i gruppen har slutat oavgjort. Georgien hade dock problem i hemmamatchen mot Lettland som endast vanns med 1-0 efter att Krasnodar-spelaren Okriashvili tryckt in en straff med 20 minuter kvar. Det kommer inte bli enklare i Riga. Lettland är inte vad de en gång var, men de är fortfarande svåra att bryta ner. 0-0 känns som ett troligt resultat här. Krysset chansspikas.

8. Armenien – FYR Makedonien 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Armenien stod för ett mindre smickrande rekord när de blev det första landet att någonsin torska mot Gibraltar i veckan som gått. Detta trots att Arsenal-spelaren Mkhitaryan var på plan hela matchen. Det avgjorde i stort sett denna grupp där samtliga lag nu står på tre poäng vardera, förutom Makedonien som plockat tre raka segrar. Makedonien har ett riktigt fint lag med klasspelare som Nestorovski, Trajkovski, Alioski och Pandev, och de har faktiskt inte förlorat på tio raka landskamper. Här streckas de dock helt vansinnigt hårt. Armenien lär vilja visa att de kan bättre än mot Gibraltar. Gå för skrällen och strecka från vänster. Men visst är alla tecken att föredra.

9. Gibraltar – Liechtenstein 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Gibraltar tog sin första tävlingsseger genom tiderna när Armenien slogs tillbaka med 1-0. Vilda glädjescener utbröt där spelarna grät öppet. Det har lett till att Gibraltar streckas för hårt här. Liechtenstein vann första mötet mellan lagen med 2-0 i en ganska jämn tillställning. Gästerna förlorade dock samtliga tio matcher i sitt VM-kval och är faktiskt inget vidare de heller. Det är Europas näst sämsta land mot den fjärde sämsta europeiska nationen på FIFA:s ranking som möts här. Det känns ovisst minst sagt. Gå för värdet och börja med tvåan, men helgardera tidigt.

10. Brasilien – Argentina 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

I Saudiarabien ska de två gamla kombattanterna Brasilien och Argentina ställas mot varandra. Brasilien har varit väldigt bra i många år nu och har bara torskat en av sina 19 senaste landskamper. Det var mot Belgien i VM-kvartsfinalen. Dessförinnan kom senaste torsken i en träningsmatch mot just Argentina. Brasiliens trupp ser galet stark ut och alla de stora stjärnorna är med. Argentina saknar däremot den allra största, Messi. Visserligen finns här spelare som Icardi, Dybala och Simeone, men Brasilien ska hållas högre. Ettan är en tänkbar spik.

11. Belgien – Nederländerna 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Ett europeiskt derby väntar i Bryssel när Belgien tar emot Nederländerna. Det är gästerna som historiskt sett varit det klart starkaste laget av dessa två, men på senare år har Belgien kommit ikapp och förbi. De tog brons i sommarens VM och leder sin grupp i Nations League. Truppen innehåller stjärnorna Hazard, Mertens och Lukaku som alla lär få visa upp sig här. Holland ska dock inte underskattas alls. De besegrade Tyskland med 3-0 senast och är absolut på uppgång under Ronald Koemans ledning. Gardera ettan på större system.

12. Danmark – Österrike X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Danmark saknar Christian Eriksen och fick då bara en poäng i matchen mot Irland. Nu ska de ställas mot Österrike i en träningsmatch i Herning. Åge Hareide lär säkerligen rotera en del i sin startelva och då är inte Danmark oslagbara på något sätt. Österrike har en stark trupp med spelare främst från Bundesliga. De misslyckades i VM-kvalet men siktar nu hårt på att ta sig till EM. Detta är två helt jämna lag som ska mötas och då streckas ettan alldeles för hårt. X2 i utgång.

13. Sverige U21 – Belgien U21 X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

U21-kvalet ska avslutas med en direkt avgörande fajt mellan Sverige och Belgien. Vinnaren här går till EM i Italien nästa sommar. Det är dock fördel Belgien som vinner gruppen på ett oavgjort resultat. Detta efter att Roland Nilssons mannar fick stryk senast mot Turkiet. Belgien är hittills obesegrade i gruppen och har ett starkt lag. Sverige har dock visat en fruktansvärd styrka på U21-nivå under de senaste åren, men här värderas de för högt. Utgå från krysset.

Spiken! – Norge

Lars Lagerbäck har fått ihop sitt Norge fint och de spelar för tillfället en bra fotboll med superstjärnan Joshua King i spetsen. Bulgarien är inte bra på resande fot och lär få problem återigen.

Skrällen! – Slovakien

Sverige och Slovakien är två lag med jämförbar form och relativt jämnstarka trupper. Ändå görs Sverige till stor favorit här. Janne lär som vanligt ge alla i truppen speltid och då kan de mycket väl torska mot Slovakien.

64 rader

1. Sverige – Slovakien x2
2. Frankrike – Tyskland 1x
3. Ukraina – Tjeckien 1
4. Irland – Wales 2
5. Norge – Bulgarien 1
6. Slovenien – Cypern 1
7. Lettland – Georgien x
8. Armenien – Makedon. 1x
9. Gibraltar – Liechten. x2
10. Brasilien – Argentina 1
11. Belgien – Nederländ. 1
12. Danmark – Österrike x2
13. Sve U21 – Belg U21 1x

864 rader

1. Sverige – Slovakien x2
2. Frankrike – Tyskland 1x
3. Ukraina – Tjeckien 1
4. Irland – Wales 2
5. Norge – Bulgarien 1
6. Slovenien – Cypern 1x
7. Lettland – Georgien x
8. Armenien – Makedon. 1×2
9. Gibraltar – Liechten. 1×2
10. Brasilien – Argentina 1
11. Belgien – Nederländ. 1x
12. Danmark – Österrike 1×2
13. Sve U21 – Belg U21 1x

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.