Stryktipset idag 10/12: Spelförslag, odds & analys

Axel Sjödin Publicerat: 10 december 2022

Temperaturen börjar sakta men säkert att stiga borta på de brittiska öarna. The Championship gör bejublad comeback på Stryktipset under lördagen och får dessutom sällskap av ett gäng bidrag från League One. Kupongen kan inte få nog av engelsk fotboll när den inleds av England – Frankrike och Marocko – Portugal. Nu sätter vi tänderna i denna godbit!

Spelstopp: 15:59

  Spela Stryktipset hos Svenska Spel Sport & Casino AB

1. England – Frankrike X

Kupongens smällkaramell låter inte vänta på sig då England och Frankrike drabbar samman på Al Bayt Stadium. Gareth Southgates gäng hade inga problem med att städa av Senegal i åttondelsfinalen och beröm ska tillfalla förbundskaptenens val att starta både Henderson och Foden. Den förstnämnda är med sitt frenetiska löpande skicklig på att skapa ytor för bland andra Foden och Saka, men här skulle det inte förvåna om en djupledslöpare á la Rashford går in i elvan. Hans speed kan behövas mot ett framtungt Frankrike. Mbappé och company har kanske visat upp bäst och mest varierande offensiv i detta VM, men jobbet åt andra hållet görs inte självmant. Les Bleus förtjänar favoritskapet men när tvåan ser ut att vandra över 40 procent är det läge att dra öronen åt sig. Om råd alla tecken.

2. Marocko – Portugal 2

Marocko stod för en heroisk insats mot Spanien där ett ihärdigt försvarsspel gav Regraguis gäng möjlighet att avancera via straffläggning. Bounou växte ut till en jätte i densamma och slipsen kommer att få en huvudroll även mot Portugal. Flertalet bärande pjäser dras med frågetecken hos nordafrikanerna där viktige Aguerd ser ut att missa kvartsfinalen på grund av skada. Truppläget är desto bättre hos Fernando Santos som kunnat rotera friskt på vägen hit. Goncalo Ramos sköt Ronaldo längre ifrån startelvan med sitt hattrick mot Schweiz och det blir svårt att hålla anfallaren utanför det gröna schackbrädet denna lördag. Portugisernas fysiska fördel är inte liten och även om tvåan streckas hårt finns bättre skrällägen på annat håll. Portugal till semifinal!

3. Blackpool – Birmingham 2

Tight, tillknäppt och förmodat fysisk historia från Bloomfield Road där Blackpool stöter samman med Birmingham. The Seasiders gick på uppehåll med skämskudde för ögonen efter fyra raka förluster och vi flaggar för att eländet kan fortsätta när andraligan sparkar igång igen. John Eustace har förvandlat Birmingham till en välspelande och svårslagen enhet från ett förmodat bottenlag och de väloljade gästerna ska kunna trivas med den förväntade matchbilden. Chong och Hogan är herrar med spetsegenskaper som Blackpool får svårt att stoppa. Till vad som ser ut att bli jämna streck är X2 ett sunt val.

4. Middlesbrough – Luton X

Michael Carrick fick sitt Middlesbrough på rätt köl innan uppehållet. 3-1-0 på de fyra senaste ligamatcherna är ett kvitto på detta och kan den gamla mittfältaren motivera sina adepter att fortsätta på inslagen väg är en playoff-plats långt ifrån otänkbar. Sett till xPoints tillhör Boro de främsta lagen i The Championship, något tipparna också tycks vara medvetna om. När ettan ser ut att sticka över 60 procent drar vi i handbromsen. Luton trivs utmärkt i uppgifter likt denna och en effekt av Rob Edwards inträde på tränarbänken ska inte uteslutas på Riverside Stadium. Måla tvärs över och jobba in X2 till spännande procent.

5. Millwall – Wigan X

0-3 mot Sunderland var inte mycket att gå på uppehåll med, men i övrigt stod Millwall för en fin avslutning på hösten. “Lejonen” är med och hugger på en playoff-plats men när de förväntas föra en matchbild infinner sig inte sällan problem i Gary Rowetts filosofi. Wigan har Kolo Touré som ny tränare och skrälläget i ivorianens debut är ett som lockar. Att ligga lågt och spela på omställningar kan räcka långt för gästerna som förtjänar större förtroende än vad de får av tipparna. Alla tecken och skrälljobb beställs redan som förrätt.

6. Sheffield United – Huddersfield 1

Toppen mot botten på Bramall Lane där Sheffield United ska försöka undvika samma misstag som gjordes i den senaste hemmamatchen. 0-1 mot Rotherham var ett rån sett till matchbilden och det är i princip bara plumpar likt denna som hindrat The Blades från serieledning. Huddersfield är inte i närheten av fjolårets playoff-plats och det skulle faktiskt inte förvåna om The Terriers får börja om i League One till våren. Lyckas gästerna ligga rätt i sina positioner samtidigt som Nicholls står på huvudet mellan stolparna är en poäng ingen dröm, men ettan ska anses vara högst trolig. 1X är att betrakta som heltäckt.

7. Stoke – Cardiff 1

Stoke bytte som bekant O’Neill till Neil några omgångar in i The Championship och tendenserna under den sistnämnda har varit lovande. The Potters har förtjänat fler poäng än vad de hittills fått med sig och fortsätter prestationerna att vara gedigna ska Souttar och company inte avskrivas helt i kampen om playoff-platserna. Cardiff kommer inte att ha med dessa att göra utan walesarna får främst rikta in sig på att undvika bottenstriden. Defensivt ser det helt okej ut för The Bluebirds men det saknas spets i offensiven för att kunna hävda sig högre upp i tabellen. Ettan gillas på Bet365 Stadium och lämnas allena.

8. Swansea – Norwich 1

Förmodat välspelad drabbning från draklandet där Swansea och Norwich ska mäta svärd. De förstnämnda blandade och gav under hösten där Russell Martins kompani i vanlig ordning hade vissa svårigheter med att förvandla kraftigt spelövertag till segrar. Norwich är i sin tur jämna nog för att knipa en av direktplatserna till Premier League, men övertygar gör sällan The Canaries. Är Sargent redo för spel får Swansea se upp men vi gillar med det sagt vänstersidan allra mest. På sin hemmabana är “Svanarna” inte att leka med och 1X är ett val som bör räcka hela vägen till grön bock.

9. Accrington Stanley – Portsmouth 2

Portsmouth har under flera säsonger flirtat med uppflyttning till The Championship utan att räcka hela vägen fram. Samma visa ser ut att råda denna säsong där gästerna bara gått på pumpen tre gånger. Likt lördagens kombattanter, Accrington Stanley, har Pompey underpresterat sett till xPoints och här ligger en jämn fight i korten. Accy Stanley har 3-1-0 på de fyra senaste tävlingsmatcherna och med en stark defensiv är det inte otänkbart att de lyckas hålla även Portsmouth på halster. Tvåan går först men bör omgående sällskapas av krysset i en kamp som kommer att avgöras via små marginaler.

10. Bristol Rovers – Port Vale 2

Port Vale har spottat upp sig rejält mot slutet där triumfer, med nollan intakt, mot både Charlton och Plymouth övertygar. Besökarna från Stoke-on-Trent har en defensiv som är bördig en playoff-plats och kan Darrell Clarke hitta en formell som förbättrar anfallsspelet är The Valiants ingen rolig kloss att tampas med under vintern. Joey Barton har i sin tur inte fått ordning på Bristol Rovers försvar och här flaggar vi för att värdföreningen kan gå bort sig i sin vilja att föra matchbilden. Det passar Port Vale utmärkt som ska kunna syna opponenterna via omställningar. Den spelvärda högersidan lockar, den övervärderade ettan gör det inte. X2!

11. Exeter – Sheffield Wednesday 2

Plymouth lever på lånad tid i toppstriden där Ipswich och Sheffield Wednesday är konstanter som kommer att hålla även i det långa loppet. De sistnämnda är ett av League Ones allra bästa bortalag och lördagens uppgift gillas då ett Exeter som gillar att bjuda upp till dans står på andra sidan. Gary Caldwells mannar har stundtals imponerat i egenskap av nykomlingar men mot ett lag som håller för hög nivå för denna serie ska de inte räcka till. Tvåan spikas trots marginell överstreckning.

12. Lincoln – Wycombe 2

Förmodat öppen historia från Sincil Bank Stadium där vi lockas av att ta ställning. Lincoln gick på en mina senast mot Shrewsbury där värdarna inte kom upp i någon vidare nivå. Den underliggande statistiken har överpresterats sedan säsongen drog igång och Wycombe kan mycket väl se till att eländet fortsätter för de hemmahörande. The Chairboys har en trupp som håller för åtminstone en playoff-plats och Gareth Ainsworth är en manager som vet vad som krävs för att nå dit. Bortaspelet har varit si och så för gästerna men trots det sticker tvåan ut i våra ögon. Fräck chansspik.

13. Oxford United – Barnsley 1

Två förmodade playoff-lag strålar samman i universitetsstaden där vi har klart för oss. Barnsley har fått med sig några poäng fler än vad de förtjänat och även om defensiven håller hög nivå gör offensiven inte detsamma. Marginalerna har varit på The Tykes mot slutet men denna lördag tar det stopp. Karl Robinsons Oxford United har underpresterat mest av samtliga lag som aspirerar på playoff men nu är det dags att vända på trenden. Kassam Stadium är normalt ett fort för värdarna som har spets i firma Brannagan/Joseph. Duon kan på egen hand sänka Barnsley till trevlig procent. Ettan är en mustig spik!

Spiken! – Sheffield Wednesday

Sheffield Wednesday besitter League Ones kanske högsta högstanivå när de har sin dag och mot ett Exeter som inte sällan bjuder upp till dans gillas tvåan skarpt.

Skrällen! – Wigan

Kolo Touré begår debut som tränare för Wigan och sett till den förväntade matchbilden mot Millwall gillas The Latics skrällchans. X2 får inte missas.

144 rader

1. England – Frankrike x2
2. Marocko – Portugal 2
3. Blackpool – Birmingham x2
4. Middlesbrough – Luton 1×2
5. Millwall – Wigan 1×2
6. Sheffield U – Huddersf. 1
7. Stoke – Cardiff 1
8. Swansea – Norwich 1
9. Accrington – Portsm. x2
10. Bristol R – Port Vale x2
11. Exeter – Sheffield W 2
12. Lincoln – Wycombe 2
13. Oxford – Barnsley 1

864 rader

1. England – Frankrike 1×2
2. Marocko – Portugal 2
3. Blackpool – Birmingham x2
4. Middlesbrough – Luton 1×2
5. Millwall – Wigan 1×2
6. Sheffield U – Huddersf. 1x
7. Stoke – Cardiff 1
8. Swansea – Norwich 1x
9. Accrington – Portsm. x2
10. Bristol R – Port Vale x2
11. Exeter – Sheffield W 2
12. Lincoln – Wycombe 2
13. Oxford – Barnsley 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

  Spela Stryktipset hos Svenska Spel Sport & Casino AB