Inför Superettans avslutning: Odds och förutsättningar

Martin Efvergren Publicerat: 26 november 2021

Inför den sista omgången av Superettan 2021 ger vi er förutsättningarna, de hetaste matcherna och de bästa oddsen. Den 30:e omgången av Superettan spelas den 27 november 2021 med gemensam avsparkstid kl 15.00.

Superettan 2021 går mot sitt slut då den sista omgången nu ska spelas. Återigen har den här serien bjudit på mycket dramatik och gott om överraskningar. Den största är förstås att nykomlingen IFK Värnamo redan är klara seriesegrare. Den näst största, att Falkenbergs FF tagit hissen från Allsvenskan ner till Division 1 nästa säsong.

Inför den 30:e omgången står det klart att Värnamo vinner och att GIF Sundsvall tar den andra direktbiljetten till Allsvenskan. Den stora striden står nu mellan förhandsfavoriten Helsingborg och överraskningen Norrby i kampen om tredjeplatsen som innebär att man får chansen att kvalspela till Allsvenskan.

I bottenskiktet av tabellen är det inte mindre än sex lag som riskerar att hamna på den negativa kvalplatsen. Att Falkenberg och Vasalund åker ur är redan avgjort och att GAIS är ett av de två lagen som får försöka kvala sig kvar likaså.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Superettan: odds inför sista omgången

Den jämna kampen runt de två kvalplatserna, i toppen och botten, gör att det är många högintressanta matcher som spelas denna ödesmättade lördagseftermiddag. Hos Expekt hittar du ett brett utbud av spelmöjligheter på Superettan till fina odds. Här ger vi er ett utdrag av de mesta spännande spelen inför den avslutande omgången.

Helsingborg eller Norrby?

Helsingborgs IF innehar just nu tredjeplatsen med två poängs marginal ner till fyran Norrby IF. I den sista omgången tar Helsingborg emot ett Västerås som krigar för att undvika den negativa kvalplatsen. Att Helsingborg vinner den matchen kan spelas till 2.07 gånger insatsen hos Expekt.

Samtidigt måste Norrby vinna sin bortamatch mot ett Värnamo som inte har något spela för. Helsingborg måste också förlora sin match mot Västerås då skåningarna har den klart bättre målskillnaden. Ett spel på att Norrby vinner mot Värnamo ges till ett odds på 2.25.

Sex lag försöker undvika negativt kval

Akropolis ligger just nu sämst till i slaget om att undvika ett negativt kvalspel. De innehar 13:e platsen på grund av målskillnad då man står på 35 poäng, precis som J-Södra och Västerås också gör. På 36 poäng hittar vi Brage, på 37 poäng ligger AFC Eskilstuna och Örgryte är ganska säkra med sina 38 poäng.

Akropolis möter Öster på bortaplan och en poäng där kan mycket väl räcka för deras del. Ett kryss på den matchen kan spelas till 3.35 gånger pengarna och en seger för Akropolis ges till oddset 2.80 hos Expekt.

J-Södra har fallit som en sten under hösten och har inte vunnit på 11 raka matcher. De tar sig nu an Trelleborg på bortaplan. Att J-Södra skulle bryta den sviten och vinna mot TFF står i oddset 2.23.

Västerås, som alltså möter Helsingborg borta, kan påverka både botten- och toppstriden. Det mest troliga är att en poäng i den matchen kommer att räcka för både VSK och HIF. Således kan ett kryss i den matchen ligga nära till hands och det ger i så fall hela 3.35 gånger insatsen hos Expekt. Att Västerås skulle skrälla och vinna kan spelas till 3.40 gånger pengarna.

  spela på superettan hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen