Speltips AFC Eskilstuna – Brage 16/7: Måltorka

Axel Sjödin Publicerat: 15 juli 2023

Det formsvaga AFC Eskilstuna ställs mot Brage på Tunavallen på söndag, i superettans fjortonde omgång.

AFC Eskilstuna - Brage

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Medan Brage har lyckats klättra i tabellen under senare veckor så har AFC gått åt motsatt håll då de dåliga resultaten fortsätter att avlösa varandra. De avslutade vårsäsongen med fyra raka matcher utan seger och deras första match sedan omstarten fortsatte i samma spår. Brage fick i sin tur med sig ett oerhört fint resultat, vilket gjort att de nu har klättrat upp på sjätte plats.

Det blev som sagt ännu en förlust för AFC i den förra omgången, då de föll borta mot Gefle med 0-2. Det var en rätt chansfattig match, där båda målen kom på straff och där AFC tvingades ta många halvdana avslut från distans. Målskyttet har varit ett stort problem för Eskilstunaklubben, och förra helgens match innebar utökade sviten till fem raka matcher utan att ha gjort ett mål.

De har bara mäktat med åtta mål på hela säsongen hittills, vilket är lägst i hela serien, och de har haft en tydligt nedåtgående trend formmässigt. Inför helgens match mot Brage har de tre raka förluster i ryggen. Det som är oroväckande är att det har varit mot lag som de bör ha en chans mot – de förlorade båda mötena mot bottenkonkurrenterna Skövde och Helsingborg, vilket snabbt har förvärrat deras förutsättningar i tabellen rejält. I och med de dåliga resultaten har Robert Åstedt fått lämna tränarposten till förmån för den gamla Premier League-spelaren Nolberto Solano.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brage imponerar framförallt i hemmaspelet

Hemma på Domnarvsvallen har Brage varit starka under de senaste månaderna, och i deras första match sedan återstarten lämnade de verkligen ett styrkebesked mot Örgryte. Hemmalagets Seth Hellberg blev utvisad redan i den 25:e minuten vid ställning 0-0, men trots detta skulle de till slut vinna med hela 4-1 och ta ännu en trepoängare framför hemmapubliken.

Örgryte var förvisso bedrövliga efter utvisningen, men det tar inget ifrån Brage som lyckades vinna på det sättet med en man mindre. Det innebär att de nu har tagit 16 av 18 möjliga poäng i deras sex senaste hemmamatcher, vilket är oerhört starkt. Spelet på bortaplan har däremot inte varit lika vasst och där har de istället tre raka förluster i ryggen och ett svagt mållöst kryss borta mot tabelljumbon Skövde ovanpå det.

Trots att Brage har varit det näst svagaste laget på bortaplan i hela serien i år går de in som favoriter mot ett blekt AFC som har stora offensiva bekymmer. AFC har dock bara förlorat en av sina fem senaste hemmamatcher, och det känns knappast givet att Brage skulle gå in och plocka tre enkla poäng – särskilt inte efter AFC:s tränarbyte vilket ökar ovissheten. Men i underspelet finns det däremot ett klart spelvärde i mitt tycke. Brage må ha gjort fyra mål på ÖIS senast, men det hör inte till vanligheten, och dessförinnan har de snittat drygt ett mål per match. Vi spelar därmed på under 2,5 mål för hela 1.90 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.90
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 16 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+