Speltips AFC Eskilstuna – GAIS 26/5: Lurig bortamatch

Axel Sjödin Publicerat: 26 maj 2023

GAIS ska försöka återta ligaledningen då de möter AFC Eskilstuna i omgångens första match under fredagen.

AFC Eskilstuna - GAIS

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Makrillarna har stått för en strålande säsongsöppning och har bara en poäng upp till Västerås och Utsikten i delad ligaledning inför omgången. De är klara favoriter till att ta tre poäng på Tunavallen på fredag och därmed, åtminstone tillfälligt, återta ligaledningen.

Spelmässigt har det sett riktigt bra ut för GAIS del, som har tagit superettan med storm efter att de dominerat ettan södra under fjolåret. De har burit med sig ett momentum in i den här säsongen och känns i nuläget svårstoppade. Deras vinst mot storfavoriten Öster för två omgångar sedan var riktigt tung och ett styrkebesked från Göteborgsklubben, men de lyckades inte följa upp vinsten senast.

De åkte på säsongens andra förlust hemma mot J-Södra i den senaste omgången efter att Richard Friday åkt på en kontroversiell utvisning. Friday drog på sig sitt andra guld för filmning i slutet av första halvlek, vilket förändrade matchbilden. GAIS hade klart flest målchanser sett över hela matchen, men det blev tillslut ändå gästerna som fick in matchens enda mål i den 89:e minuten – en bitter förlust för ett välspelande GAIS.

Det innebar andra förlusten på de fyra senaste matcherna, vilket drar ner deras annars fantastiska säsongsinledning något. De får också klara sig utan Friday nu på fredag, som har varit en viktig kugge i GAIS offensiv hittills.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AFC är obesegrade i tre raka

Hemmalaget ligger på negativ kvalplats inför omgången, men tabellen är fortfarande så pass jämn att det inte är mycket som skiljer upp till den övre tabellhalvan. Förväntningarna var inte högt ställda inför säsongen och de har väl inlett ungefär som väntat är känslan.

Formkurvan verkar i alla fall peka åt rätt håll för AFC som är obesegrade i deras tre senaste matcher och som tog en tung seger borta mot J-Södra i deras senaste bortamatch. På hemmaplan har de också bara förlorat öppningsmatchen och har därefter vunnit en och kryssat två – ett fullt godkänt resultat.

Nu väntar dock tufft motstånd i de två kommande omgångarna då Västerås väntar under mitten av nästa vecka, vilket mycket väl kan innebära två raka förluster och att de halkar nedåt i tabellen. Men på Tunavallen ska man aldrig räkna bort AFC helt och hållet. Spelbolagen håller GAIS som lite väl tunga favoriter i en serie där inga matcher känns självklara. GAIS är välförtjänta favoriter, men AFC kan mycket väl bli en tuff nöt att knäcka på hemmaplan. Istället spelar vi på att båda lagen gör mål för 1.80 gånger pengarna hos Bet365 då GAIS har släppt in mål i samtliga bortamatcher hittills.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.80
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, fredag 26 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+