Speltips AFC Eskilstuna – GIF Sundsvall 18/7: Lurig match

Axel Sjödin Publicerat: 12 juli 2021

Lunchmatchen i Superettan spelas mellan AFC Eskilstuna och Sundsvall på Tunavallen.

AFC Eskilstuna - GIF Sundsvall

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sundsvall kliver in på Tunavallen som favoriter på söndagseftermiddagen då ligatrean ställs mot ett av de många bottenlagen i den jämna tabellen i Superettan. AFC Eskilstuna må ligga på en elfteplats men det är bara två poäng mer än ligajumbon Akropolis har så marginalerna är verkligen inte stora här.

Efter två förluster i början av juni så studsade Sundsvall tillbaka och gick in i uppehållet med två raka segrar i ryggen. Särskilt det sista mötet mot Västerås var en tung 1-0 seger som gjorde att Giffarna fortsatt kunde hänga på i den absoluta toppen tillsammans med Landskrona BoIS och Norrby.

För att vara i Superettan så har Sundsvall en oerhört vass anfallsduo i Pontus Engblom och Linus Hallenius, vilket mycket väl kan vara nyckeln till allsvenskt avancemang när allt står klart i höst.

Mot AFC som inte alls är lika defensivt skickliga som året de tog sig upp till Allsvenskan kan denna anfallsduo verkligen komma att ställa till problem.

Eskilstuna är starka hemma

Hemmalaget har inte stått för någon imponerande poängskörd under vårkanten och har inte ofta haft marginalerna på sin sida. De har bara hittat nätet nio gånger på elva matcher och även om de varit förhållandevis starka defensivt så har det inte räckt till att plocka särskilt många poäng.

Deras enda vinst i deras fem senaste matcher kom mot formstarka Trelleborg med 3-2, men annars är det ett kryss mot Falkenberg och tre förluster de har att visa upp i de fem senaste. Att sparka tränaren Özcan Melkemichel har inte gett någon större positiv effekt då de ännu inte hittat en permanent ersättare och sportchefen Jawad al-Jebouri sitter fortfarande kvar på tränarbänken.

Något som trots allt hållit i sig dock är AFC:s väldigt starka hemmafacit. Det är på grund av att de förlorar på resande fot som de ligger i botten av tabellen för hemma har de 3-2-0 i facit och är fortfarande obesegrade.

Sundsvall kommer att bli det tuffaste motståndet hittills som gästar Tunavallen, men det går inte att räkna bort AFC Eskilstuna med de resultat de visat upp på hemmaplan. Istället tittar vi på målmarknaden där Mr Green erbjuder 1.78 för under 2,5 mål vilket suttit i båda lagens tre senaste matcher.

  Rygga spelet hos Mr Green – Hämta 100 kr freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.78
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 13:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: