Speltips AFC Eskilstuna – Örgryte IS 25/7: Stark svit

Axel Sjödin Publicerat: 25 juli 2021

Två lag som precis hoppat upp från bottenstriden möts för en chans att klättra ytterligare.

AFC Eskilstuna - Örgryte IS

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen tog oerhört viktiga trepoängare förra helgen och lyckades få lite distans ned till bottenstriden, om än knappt. Superettans tabell är fortfarande fruktansvärt jämn även om vissa topplag börjar dra ifrån i toppen så är det inga som helst marginaler på den nedre halvan av tabellen att tala om.

Både AFC Eskilstuna och ÖIS är två lag som snuddat vid botten av tabellen men som verkar vara på väg uppåt nu. Mycket av AFC:s dåliga poängskörd inledningsvis kan faktiskt förklaras med att de främst hade spelat bortamatcher där de underpresterat rejält. På sex matcher på bortagräs har de bara fått med sig en poäng hem till Eskilstuna, vilket är under all kritik.

Hemma på Tunavallen är det dock en helt annan historia. Där är man obesegrade med 4-2-0 i facit och förra helgen var det GIF Sundsvall som fick återvända hem tomhänta. Att det är en sådan extrem skillnad i resultat mellan borta- och hemmamatcher är ändå anmärkningsvärt och har inte förändrats sedan tränare Özcan Melkemichel fick sparken och ersattes av sportchefen Jawad al-Jebouri på tränarbänken.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bitarna börjar falla på plats för ÖIS

Göteborgslaget har även de en imponerande svit på fem matcher där de är obesegrade, varav de två senaste matcherna varit segrar. De har under de sina tre senaste matcher plockat upp hälften av sin totala poängskörd under säsongen, vilket säger något om hur dålig deras säsongsinledning har varit.

ÖIS verkar dock ha börjat klicka trots att de förlorade Herman Sjögrell till Sirius under uppehållet. Det var inget snack om vilket som var det bättre laget på Gamla Ullevi förra helgen när Örgryte mycket övertygande slog Vasalund med 3-1 och hade lägen att utöka ännu mer.

Örgrytes guldkorn Ajdin Zeljkovic leder nu Superettans skytteliga med sina åtta mål, varav fyra av dem kommit under de två senaste omgångarna. Han är stekhet med andra ord och det är inte illa att leda skytteligan när man spelar i ett lag på tabellens nedre halva som haft tre vinster i år.

Frågan är om det räcker mot AFC dock. Det har varit bättre lag än ÖIS som kommit till Tunavallen med förhoppningar om poäng, men som misslyckats. AFC är uppenbart väldigt svåra att möta hemma och de neutraliserade Sundsvalls vassa offensiv helt förra helgen. Ett spel på AFC med pengarna tillbaka vid oavgjort känns därmed som ett bra spel här och för 1.60 hos Campobet finns det klart spelvärde där.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AFC Eskilstuna – Draw no bet
Odds: 1.60
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 17:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: