Speltips AFC Eskilstuna – Öster 5/8: Formstarka lag

Axel Sjödin Publicerat: 4 augusti 2023

Två formstarka lag drabbar samman tidigt på lördag då AFC Eskilstuna välkomnar Öster till Tunavallen.

AFC Eskilstuna - Öster

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Både AFC och Öster kliver in i lördagens möte med tre raka vinster i ryggen, och förmodligen ett gott självförtroende därtill. Eskilstunaklubben låg länge på en av de två direkta nedflyttningsplatserna, men har skjutit upp i tabellen som en raket under senare veckor. Öster har i sin tur befäst sin tabellposition som trea och tar nu upp jakten på de två klubbarna i toppen.

Efter AFC:s förlust borta mot Skövde i våras så valde klubben att sparka den dåvarande tränaren Jawad Al Jebouri för att plocka in den gamla PL-profilen Nolberto Solano på tränarposten. Solano inledde med två raka förluster, men efter det har det gått spikrakt uppåt för klubben, som till slut verkar ha fått pusselbitarna på plats.

Det ska nämnas att dessa tre raka segrar alla kommer mot rätt formsvagt motstånd, men nio poäng på tre omgångar är värda sin vikt i guld för ett lag som alldeles nyligen såg ut att halka efter nere i botten. Något motstånd av Östers kaliber har Solano ännu inte lyckats ta poäng mot, men nu när de inte längre är lika pressade har de råd att förlora en sådan här match ifall det skulle vilja sig illa.

Klart står det i alla fall att AFC har börjat spela betydligt bättre fotboll, vilket Skövde fick erfara i den senaste omgången, då de blev överkörda och kunde ha förlorat med större siffror.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Öster sitter på mycket kvalitet

På tal om lag som har börjat leverera så är Öster ett utmärkt exempel att lyfta fram. De var förhandsfavoriter till att gå upp i allsvenskan av en anledning, då deras trupp är stark nog för att vinna den här serien. Det har dock gått lite knackigt under den senare delen av våren, men efter återstarten har de till slut börjat rada upp trepoängare igen.

De har nu lagt beslag på tredjeplatsen, och har tre poäng ned till GAIS på fjärde. Nu är det dags att blicka uppåt mot Västerås och Utsikten som båda står på 36 poäng, sju före Öster. Att stänga det gapet kommer inte att bli lätt, men den senaste tidens segrar har varit imponerande.

De vände först ett underläge mot Skövde, för att sedan slå det då mest hemmastarka laget i serien i form av Brage på Domnarvsvallen. Senast bjöd de dessutom på en överkörning av ligafemman J-Södra som de plattade till med klara 4-0 hemma i Växjö.

Det har varit målrika matcher för båda lagen på senaste och Östers Adam Bergmark Wiberg verkar ha hittat målformen igen efter två mål senast. Mellan två formstarka lag känns 1X2-marknaden lite lurig och därmed spelar vi på över 2,5 mål istället för 1.78 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.78
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 13:00, lördag 5 augusti
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+