Speltips AFC Eskilstuna – Skövde 28/7: Stigande form

Axel Sjödin Publicerat: 28 juli 2023

AFC Eskilstuna tar sig an Skövde sparkar igång den sextonde omgången av superettan under fredagskvällen.

AFC Eskilstuna - Skövde

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

För bara ett par omgångar sedan hade detta varit ett bottenmöte mellan två lag på direkt nedflyttningsplats, men båda har börjat hitta formen och AFC har skjutit upp i tabellen på väldigt kort tid. Nu har de chansen att ta tredje raka segern och närma sig den övre tabellhalvan.

Förutsättningarna såg helt annorlunda ut då dessa båda lag möttes i början av juni innan uppehållet. AFC var mitt inne i en kris, vilket Skövde lyckades utnyttja och ta sin första trepoängare för säsongen. Det blev droppen för AFC:s del som sparkade tränaren Jawad Al Jebouri och därefter har det sett betydligt bättre ut under Robert Åstedts ledning.

Åstedt inledde förvisso med två raka förluster mot Helsingborg och Gefle, men har nu tagit två tunga segrar mot Brage och Landskrona BoIS, vilket har gjort att de har hoppat upp fem placeringar i tabellen.

Det viktigaste har varit att de har fått igång målskyttet igen. Efter fem raka matcher utan ett enda mål framåt har de nu lyckats göra fyra i deras senaste två, och försvarsspelet har sett godkänt ut.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skövde är fortfarande kvar i botten

Skövde är förvisso fortfarande ganska avsågade nere i botten, men har åtminstone börjat plocka poäng igen. Segern mot AFC var som sagt deras första för säsongen, men sedan dess har de lyckats plocka ytterligare fyra poäng och närmar sig lagen ovanför dem.

De vann det oerhört viktiga mötet mot Örgryte i den senaste omgången, och är nu alltså bara fyra poäng bakom den krisande Göteborgsklubben. Redan i den andra minuten tog Skövde ledningen på typiskt Skövde-manér. Ett långt inkast skapade oreda framför Mathias Nilsson som inte kunde hålla borta Isak Vidjeskogs nick från nära håll.

Därefter kunde de hålla undan ett trubbigt ÖIS och istället utöka i den andra halvleken för att vinna med stabila 2-0. Defensiven har sett betydligt bättre ut igen – vilket de inte minst visade när de nollade GAIS i den första matchen efter återstarten – och offensivt har de börjat hota igen med deras långa inkast och fasta situationer.

Men AFC känns ändå betydligt hetare i dagsläget, och Skövde kommer få det svårt att lämna bottenstriden, trots deras förbättrade form. AFC Eskilstuna är ett bättre lag och verkar dessutom ha bättre form och då är det svårt att inte lockas av de 2.12 gånger pengarna som Betinia erbjuder för den raka hemmasegern.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AFC vinner
Odds: 2.12
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, fredag 28 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+