Speltips AFC Eskilstuna – Utsikten 5/5: Har överraskat

Axel Sjödin Publicerat: 5 maj 2023

AFC Eskilstuna tar emot Utsikten på Tunavallen i vad som inför säsongen förväntades vara ett bottenmöte.

AFC Eskilstuna - Utsikten

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Inför säsongen var detta ett möte som förväntades utspela sig på den nedre tabellhalvan, men gästande Utsikten har fått en mycket bättre start på säsongen än vad många hade räknat med. Hos spelbolagen är det i stort sett helt jämnt på 1X2-marknaden inför detta rafflande möte i den svenska andradivisionen.

Tabellen har ännu inte satt sig i superettan, men AFC tillhör än så länge bottenskiktet efter att ha tagit fyra poäng på deras fem inledande matcher. I vanlig ordning har laget haft en stor spelaromsättning så det känns ännu rätt oklart vad man kan förvänta sig från AFC under säsongen, men än så länge har de inte imponerat.

Deras enda vinst hittills har kommit mot ett väldigt färglöst Trelleborg, där det krävdes en sen straff för Eskilstuna för att kunna kamma hem alla tre poäng. De var det bättre laget spelmässigt, men det är den enda matchen man kan påstå att de har varit det i. Senast kommer de från en tung 0-3-förlust mot ett Örebro som därmed tog sin första seger för säsongen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Utsikten fortsätter att underskattas

Göteborgslaget är med i toppstriden efter fem omgångar och tio ihopskrapade poäng. På förhand var de ett av lagen som tippades till direkt nedflyttning av experterna, men de har trots allt ett ganska underskattat lag och har värvat in kvalitet och rutin i form av Alexander Faltsetas, som många superettan-klubbar förmodligen mer än gärna hade lagt beslag på.

De kommer senast från en vinst mot lokalrivalen Örgryte i en match där de vände ett tidigt underläge och bärgade tre tunga poäng. Karl Bohm spelade i vanlig ordning en nyckelroll i mötet och Erik Westermark hittade nätet i sin tredje raka match. ÖIS har förvisso varit helt under isen än så länge, men Utsiktens tre vinster såhär långt vittnar om att de förmodligen inte kommer att vara inblandade i någon bottenstrid åtminstone.

Kiken har uppenbart underskattats, och så är även fallet i fredagens match i mitt tycke. AFC har inte imponerat och har bara lyckats göra två spelmål hittills mot ett ÖIS som knappast har imponerat defensivt. Vi spelar därmed på att Utsikten vinner den här matchen för lockande 2.80 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Utsikten vinner
Odds: 2.80
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, fredag 5 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+