Speltips Akropolis – AFC Eskilstuna 16/10: Formtopp

Simon Pålsson Publicerat: 15 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

AFC Eskilstuna gäller som spelbolagens underdog inför fredagens match borta mot topplaget Akropolis i Superettan den 16 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Nu är det kanske inte svensk fotbolls två allra största giganter som gör upp, men det finns ändå någonting som kittlar med fredagens möte mellan Akropolis och AFC Eskilstuna i Superettan. Det här är två klubbar som får anses ganska unika i sitt slag.

AFC Eskilstuna är väldigt hatade runt om i supportrarnas Sverige, och många menar på att metoderna som klubben använder för att tillskansa sig fördelar och bygga sig så starka som möjligt inte är föreningsdemokratiska och direkt strider mot bestämmelserna. Det ligger en hel del i den kritiken.

Tidigare har AFC Eskilstuna varit en del av den allsvenska kontexten, men numera huserar man alltså i Superettan. Där har man haft det tufft, men efter att ha hittat formen har AFC Eskilstuna nu börjat klättra betänkligt i tabellen.

Faktum är att man plötsligt är hela Superettans mest formstarka lag, med fyra raka vinster (om vi räknar med Svenska Cupen mot Täby FK) just nu. Om vi drar ut perspektivet lite har man fyra vinster och ett kryss på sina fem senaste omgångar i Superettan. Det är ett ruskigt starkt facit.

En stor del av förklaringen stavas Özcan Melkemichel. Den karismatiske huvudtränaren är tillbaka i svensk fotboll och han vet hur man kokar soppa på en spik. AFC Eskilstuna har hittat en perfekt matchning vad gäller huvudtränare. Det är min fasta övertygelse.

AFC Eskilstuna förlorar inte

Bevisligen är det inte enkelt att slå AFC Eskilstuna just nu, och det lag som nu ska försöka ta sig an denna utmaning är topplaget Akropolis. I somras vann man årets första match mot AFC Eskilstuna med 2-1 på bortaplan, men sedan dess har skillnaderna mellan lagen krympt.

Akropolis var säsongsinledningens stora utropstecken. Det har dock inte varit fullt så enkelt att fortsätta på det inslagna spåret, och antalet vinster har minskat betänkligt. Nu har man bara en vinst på sina fyra senaste matcher i Superettan. Under samma period har man i för sig ingen förluster heller.

Som ni hör är det två ganska formstarka, men framför allt formsvaga, lag som vi har att göra med. Det borde tala för att vi också ser en tät historia. Jag har just nu svårt att se hur AFC Eskilstuna ska kunna förlora här.

Lite rolig bonusfakta är för övrigt att Tess Olofsson dömer matchen. Som första kvinna kommer hon nu att vara ansvarig för en match på elitnivå på herrsidan i Sverige. Hatten av för det.

Men det påverkar inte speltipset i sig. Här tror jag, som sagt, att AFC Eskilstuna undgår att förlora.

AFC Eskilstuna +0,5 spelas till 1,88 gånger såsen hos bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få upp till 1 250 spelkrediter!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: AFC Eskilstuna +0,5
Odds: 1,88
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, fredag 16 oktober 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: