Speltips Akropolis – Öster 11/9: Definierande möte

Simon Pålsson Publicerat: 5 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Akropolis och Östers IF har båda imponerat så här långt. Nu möts lagen igen i Superettan fredagen den 11 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos william hill!
Annons. Nya kunder hos William Hill. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är fredagsfotboll som gäller från Superettan, och inte mindre än fyra matcher dukas upp från den svenska andraligan. Vi fokuserar i det här speltipset på mötet mellan Akropolis och Östers IF.

Om vi bara slänger ett snabbt öga på tabellen kan vi se att den är trevlig läsning för ett par lag, och desto deppigare läsning för ett par andar klassiska lag. Men det möte som nu ska spelas i utkanterna av Stockholm är ett möte mellan två lag som nog gärna blickar mot tabellen, och njuter lite av hur den ser ut just nu.

Östers IF har haft ett par stökiga år och har inte varit nära allsvensk fotboll på länge. Men den här säsongen ser det mer lovande ut, och inför den 17:e omgången står man på 26 poäng. Det innebär att man inte är mer än tre poäng från positiv kvalplats. Det skulle man alltså teoretiskt kunna nå redan efter den här omgången.

Akropolis är på precis samma poäng, och med tanke på att man dessutom är nykomlingar i Superettan kan man inte undgå att imponeras av det här. Det ska sägas att man har väldigt svaga ekonomiska förutsättningar, åtminstone relativt sett på den är nivån, något som bara gör det hela mer imponerande.

Som om det inte vore nog med att båda lagen står på 26 inspelade poäng, man har också identisk målskillnad med 22 gjorda mål framåt och 17 insläppta bakåt. Det vittnar alltså om att vi nu står inför ett jämnt möte.

Akropolis förlorar sällan

Det som verkligen imponerar med Akropolis efter 16 spelade omgångar är det faktum att man bara har förlorat två matcher. Det måste man ta och lyfta på hatten för, med tanke på att man alltså är nykomlingar, och med tanke på att man gick in i säsongen med klart sämre budget än merparten av lagen i den här serien.

Nu är inte pengar allt, men det vittnar om att Akropolis gör många saker rätt. Om man däremot ska hitta någonting lite oroväckande är det att man föll borta mot bottenlaget Ljungskile SK senast. Det var en ordentlig plump. Å andra har man kryssat mot topplagen Degerfors och GIF Sundsvall på slutet, och har dessutom vunnit tre av sina sex senaste utöver det. Det säger en hel del.

Östers IF å sin sida har gjort en ordentlig klättring på slutet, och står nu på fyra (!) raka vinster i Superettan. Det är alltså ett formstarkt lag som nu gästar Akropolis. Det gör att vi ser framför oss en öppen matchbild. Klart mer öppen än när det slutade 0-1 i somras mellan lagen, då på plats i Växjö.

Båda lagen göra mål spelas till 1,80 gånger krämen hos William Hill.

Annons:
  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål
Odds: 1,80
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19:00, fredag 11 september 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: