Speltips Brage – Gefle 19/5: Defensivt stabila

Axel Sjödin Publicerat: 19 maj 2023

Den svenska fotbollshelgen sparkas igång med ett möte mellan Brage och Gefle på Domnarvsvallen på fredag.

Brage - Gefle

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Både Brage och Gefle står på tio poäng vardera inför omgången och lär båda vara relativt nöjda med den start de har fått på säsongen. Ingen av dem tippades vara med och slåss om uppflyttning, men en vinst på fredag gör att de mycket väl kan närma sig toppstriden.

Efter en tuff start mot de två topplagen Västerås och GAIS, där de förlorade båda matcherna, har Brage lyckats repa sig på ett bra vis. De lyckades plocka tio på de nästföljande fyra matcherna och släppt in ett enda mål i processen.

Inför säsongen var det först och främst offensiven där det fanns en del frågetecken. De tappade både Niklas Söderberg och Joakim Persson under vinterfönstret utan att riktigt ha ersatt dem, men de har fått ut många poäng av de mål de lyckats producera hittills. Defensivt känns de rätt trygga, då de har fått behålla mycket av en stabil stomme sedan fjolåret, även om de släppte in fyra borta mot Utsikten i den senaste omgången. Det var dock ett par riktiga bjudningar i defensiven som gjorde att de hamnade i underläge och därmed behövde göra sig sårbara i jakten på kvittering. Slutresultatet 1-4 speglade inte direkt matchbilden ska sägas.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Gefle har överträffat förväntningarna

Nykomlingen Gefle lär ha ambitionen att återetablera sig i superettan och lär vara väldigt nöjda med att ligga där de ligger i tabellen efter sju omgångar. De förutspåddes få en tuff säsong med ett begränsat spelarmaterial, men har trots allt tagit trepoängare när tillfällen har dykt upp.

I den senaste omgången körde de över tabelljumbon Skövde med 4-1 framför hemmapubliken på Gavlevallen, trots att de tidigt hamnade i ett underläge i matchen. Det skulle dock snabbt vändas till ledning och därefter punkterade de matchen tidigt i andra halvlek med två snabba mål.

Med det spelet de har visat upp hittills lär de knappast blanda sig in i någon toppstrid i år, men att de har lyckats slå formsvaga lag hittills gör ändå att det känns någorlunda tryggt i nuläget.

Brage ska vara numret större än Gefle, men det återspeglas också väldigt tydligt hos spelbolagen och den raka ettan lockar inte särskilt mycket. Istället siktar vi in oss på underspelet för 1.96 gånger pengarna hos Coolbet. Brage har sett trygga ut defensivt när de inte har hamnat i underläge och vi kan nog få se ett ganska målsnålt möte nu på fredag.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.96
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, fredag 19 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+