Speltips Brage – Landskrona 4/9: Framåtlutat

Martin Efvergren Publicerat: 1 september 2021

Bottenlaget IK Brage tar emot topplaget Landskrona BoIS i den 19:e omgången av Superettan. Matchen spelas lördagen den 4 september med avspark kl 15.00.

Brage – Landskrona

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brage har fått kämpa i motvind redan från försäsongen fylld av sjukdomar skador och genom hela säsongen har man varit indragna i bottenskiktet av Superettan. Efter 18 spelade matcher står man på 18 poäng, vilket innebär en kvalplats i den ytterst jämna bottenstriden.

Inför mötet mot AFC Eskilstuna senast hade man en ljusnande trend då man inte förlorat på fyra raka matcher. Visserligen hade man kryssat i tre av dessa men känslan var framförallt positiv vad gäller det offensiva spelet då man gjort 10 mål på dessa 4 matcher.

I bortamatchen mot AFC blev det emellertid förlust med 2-1 och nu väntar en ny tuff uppgift då nykomlingen och topplaget Landskrona gästar.

Landskrona BoIS har tillhört toppskiktet av tabellen genom hela säsongen men har på sistone blivit ikappsprungna av Skånerivalerna Helsingborg och Trelleborg. Precis som i botten är det dock väldigt jämnt även i toppen.

Landskrona trend är negativ då man förlorat fyra av de fem senaste matcherna. Värt att beakta är då att man ställts mot toppkonkurrenterna Värnamo och Helsingborg (två gånger) i dessa matcher.

I augusti månad har man förlorat två raka Skånederbyn mot Helsingborg. Senast blev det torsk med 1-0 hemma. Dessförinnan förlorade man med 2-0 borta mot Värnamo.

100 KRONOR FREEBET – HOS MR GREEN! Mr Green är ett av marknadens hetaste spelbolag nu – med odds på alla möjliga marknader. Ett perfekt läge att prova och få 100 kronor freebet som ny kund? Läs mer eller registrera dig här!

  hämta freebet – 100 kronor hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Det svänger om Brage

Landskronas svaga trend gör att förutsättningarna är jämna inför det här mötet. Detta trots att Brage slåss i botten av tabellen medan Landskrona är 13 poäng bättre i toppen av tabellen. Hos spelbolagen är Brage knappa favoriter till ett odds omkring 2.50 gånger insatsen.

Senast lagen möttes, i den tionde omgången, vann Landskrona med 2-1 hemma.

I nuläget känns båda lagen något svårbedömda. Har nykomlingen Landskrona kommit ner på jorden efter att ha överpresterat under den första halva av säsongen eller handlar det mer om att man ställts mot väldigt bra motstånd i de senaste matcherna?

Och Brage har varit oberäkneliga på sistone. Man har gjort många mål men också släppt in många mål. Man har vänt 0-2 till 3-2-seger mot J-Södra med mål i slutminuterna och på samma sätt vände man 3-1 till 3-3 mot Västerås.

Brages senaste matcher har varit öppna och vilda västern-aktiga medan Landskrona har gått mållösa ifrån två tillknäppta matcher. Jag lutar mer åt det förstnämnda i fråga om matchbild i det här mötet.

Landskrona har två sämre insatser bakom sig men med 27 gjorda mål på 18 matcher är man bäst i serien. Brage har öst in mål i de senaste matcherna samt svarat för heroiska vändningar.

På hemmaplan behöver Brage vinna och på samma sätt ser nog Landskrona på den här matchen: mot bottenlaget Brage bör man vinna om man ska kunna haka på i toppen.

Det borgar för två framåtlutade lag och därför blir mitt spel att det kommer göras över 2.5 mål i den här matchen till 1.88 gånger pengarna hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 1.88
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 15:00, lördag 4 september 2021
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: