Speltips Brage – Örgryte 19/6: Bottenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 19 juni 2021

Ett ångestmöte mellan jumbon och nästjumbon stundar då Brage tar emot Örgryte den 19 juni. Mycket pekar mot att det här kommer att bli en tillknäppt tillställning.

Brage - Örgryte

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Få hade nog förväntat sig att Brage och Örgryte skulle höra till den absoluta toppen av Superettan men att de skulle ligga sist i serien efter 10 spelade omgångar är ändå under förväntan.

Örgryte är sist i serien med sina åtta poäng, en poäng färre än Brage. Göteborgslaget har byggt om en del sedan förra säsongen och då åsyftas framförallt hur man vill spela sin fotbollen under nye tränaren Dane Ivarsson.

Örgryte har blivit mer possession-inriktade men resultatmässigt har det ännu inte gett någon vidare utdelning. På senare tid har man dock styrt upp sitt försvarsspel vilket inneburit två raka 0-0-matcher. Senast spelade man 0-0 hemma mot J-Södra och dessförinnan blev det samma siffror hemma mot Värnamo.

Därmed har man kryssat sina tre senaste matcher och att defensiven ser stabil får väl sägas vara ett steg i rätt riktning även om Ivarsson nog hade önskat se en mer offensiv fotboll. Tabelläget gör dock att man fortsatt behöver prioritera defensiven.

Detsamma gäller för Brage som fick en tung start på säsongen med sjukdomar följt av sämre resultat under inledningen av serien. På senare tid har man ryckt upp sig en del och vunnit två och kryssat en av de fyra senaste matcherna.

I förra omgången blev det dock en ny förlust borta mot Landskrona som gick segrande med 2-1.

Defensiv prio

Med en tredjedel av säsongen spelad är läget pressat för både Brage och Öis. När de nu ställs mot varandra i den sista matchen innan sommaruppehåll är det mycket som står på spel.

Båda bör vara desperata att få med sig ett bra resultat att ta med sig in i uppehållet. Samtidigt skulle det se väldigt illa ut med en förlust och det är inte otänkbart att antingen Ivarsson eller Saarenpää kan tvingas gå om det blir förlust i det här bottenmötet.

Den här typen av ångestladdade möten blir sällan speciellt välspelade eller offensivt inriktade och mycket talar för att också det här kommer bli ganska tillknäppt. Båda lagen behöver vinna men en förlust vore smått förödande.

Att Örgryte har stramat åt sitt spel och blivit mer riskminimerande i sina senaste matcher har varit tydligt och två raka 0-0-matcher talar ju sitt tydliga språk. Senast var man dock närmast segern då man svarade för en godkänd (och lite mer därtill) insats mot J-Södra. Kan man fortsätta på det spåret bör man kunna klättra i tabellen.

Brage har också de potential att ta sig uppåt men samtidigt kan det vara svårt att vända en trend om/när bottenlagsstämpeln satt sig mentalt. Den problematiken kan båda dessa lag få brottas med.

Utgången av den har matchen är oviss. I kraft av hemmaplan står Brage som favoriter men marginalerna är små och vi har att göra med två jämnbra lag på de flesta sätt och vis.

Det har gjorts under 2.5 mål i Öis 5 senaste matcher och laget har endast gjort 2 mål totalt på dessa matcher. Brage har totat sett varit relativt målsnåla de också med en målskillnad på 8-11 efter 10 matcher.

Sammantaget ger detta att det mesta pekar mot en målsnål match mellan två lag som inte har råd att bjuda på någonting. Under 2.5 mål totalt till 1.74 hos Casumo känns därför klart spelvärt.

  Rygga spelet hos Casumo – få 100 kr free bet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.74
Bolag: Casumo
Spelstopp: 13:00, lördag den 19/6
TV: 
Stream:  dplay logo

Jämför odds: