Speltips Brage – Öster 23/7: Hemmastarka

Axel Sjödin Publicerat: 23 juli 2023

På söndagseftermiddagen ställs Brage mot Öster på Domnarvsvallen i superettans femtonde omgång.

Brage - Öster

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Det är bara tre poäng som skiljer dessa båda lag åt inför söndagens drabbning, och Brage har därmed chansen att stänga gapet upp till topp fem vid vinst. Öster inledde säsongen bra, men har sedan dess varit lite skakiga och behöver börja rada upp trepoängarna för att ta sig tillbaka in i toppstriden.

Öster tog en viktig trepoängare då de vände och vann mot tabelljumbon Skövde i den förra omgången, och kunde därmed ta ikapp GAIS på tredjeplatsen något. Det har varit en tung period för Öster, där trepoängarna i många fall uteblivit, men efter tre raka matcher utan seger studsade de i alla fall tillbaka senast.

Men en seger mot tabelljumbon är inte tillräckligt för att visa att de är tillbaka i full kraft ännu. De såg inte direkt ut som ett topplag i krysset borta mot Örebro i återstarten, och avslutade vårsäsongen med två raka förluster innan dess.

Öster har tveklöst kvaliteten för att vara med och slåss i toppen, men har inte riktigt fått allt att stämma, med lite för många enkla insläppta mål.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brage är bäst i serien på hemmaplan

Än så länge har Brage varit ett lag med två ansikten. På bortaplan har de varit näst sämst i hela superettan såhär långt, men på hemmaplan har de varit bäst i serien och fortsätter att imponera hemma på Domnarvsvallen.

Med fem segrar och ett kryss på deras sex senaste hemmamatcher lär de kliva in med gott självförtroende mot Öster. Senast lyckades de till och med vinna med 4-1 mot Örgryte, trots att de var en man mindre under i stort sett hela matchen.

Ieltsin Camões har spelat en stor roll i Brages plötsliga uppgång i tabellen. Han är lagets skyttekung med sina fem mål, och samtliga fem har kommit under de sex senaste omgångarna. Han är i en väldigt fin målform just nu, vilket Öster kommer att behöva se upp för.

Öster gäller som favoriter, men med tanke på Brages fina hemmafacit känns oddsen aningen snedvridna. Spelvärdet ligger i mitt tycke hos hemmalaget och för 1.73 hos Bet365 är det i mitt tycke väldigt fina odds för att hemmalaget åtminstone ska lyckas plocka poäng.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X
Odds: 1.73
Bolag: Bet365
Spelstopp: 15:00, söndag 23 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+