Speltips Brage – Öster 4/10: Tät batalj

Martin Efvergren Publicerat: 4 oktober 2021

IK Brage är fortsatt indragna i bottenstriden I Superettan och nu står återigen viktiga poäng på spel när Östers IF gästar. Matchen spelas måndagen den 4 oktober med avspark kl 19.00.

Brage – Öster

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brage har haft en kämpig säsong från start och man har aldrig riktigt lyckat lyfta sig ur den bottenstrid där man fortsatt befinner sig.

Efter två raka förluster och totalt sju insläppta mål mot Trelleborg och GAIS har höjt sig i de två senaste omgångarna. Förra helgen var man i Jönköping och spelade av en händelsefattig 0-0-match mot J-Södra.

Det viktigaste man kunde ta med sig var emellertid en hållen nolla efter två sämre försvarsinsatser och man var tydligt fokuserade på just den biten i matchen mot J-Södra. Den defensiva tryggheten kunde man sedan ta med sig till torsdagens hemmamatch mot bottenkonkurrenten Vasalund. Återigen höll man nollan då man vann med klara 3-0.

Nu väntar ett relativt formstarkt Öster som ryckt upp sig den senaste månaden efter en sämre period dessförinnan. Man kommer till den här matchen med tre segrar och två kryss på de fem senaste och här därmed gett sig själva en bra marginal ner till bottenlagen.

Efter tre raka meriterande segrar mot Värnamo, Falkenberg och Helsingborg blev det dock ”bara” 1-1 borta mot AFC i torsdags.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnåla Öster

Av lagen i den absoluta botten av Superettan är det bara Brage som valt att inte sparka sin tränare Kleber Saarenpää. Han har lett laget, mestadels med framgång, sedan 2017 men den här säsongen har nog varit den tuffaste.

Framtiden får utvisa vad det leder till men kontinuiteten som finns i Brage tack vare Saarenpääs relativt långa tid i klubben kan mycket väl vara en fördel i det här läget. Någon direkt känsla av panik går inte att skönja hos varken tränare och spelare och det är en bra grund för att överleva en bottenstrid.

För Östers del ser säsongen ut att landa i en mittenplacering och det som har saknats är den offensiva produktionen. Med endast 19 insläppta mål på 23 matcher är man bäst i serien tillsammans med topplagen Helsingborg och Värnamo. Samtidigt har man bara gjort 20 mål framåt och det är där skon klämmer.

Under hösten har man tagit in en ny sportchef samt lånat in ett par unga lovande spelare från allsvenska klubbar som fått fart på Öster. Åtminstone ser man något vassare ut framåt än vad man tidigare gjorde.

Mycket talar ändå för att det här kommer att bli en målsnål tillställning. Brage har hållit nollan i sina två senaste och Öster är Superettans klart målsnålaste lag. I 14 av Östers 16 senaste seriematcher har det gjorts under 2.5 mål. Det är ganska ”starka” siffror.

Mitt spel blir därför att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen till 1.75 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.75
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, måndag 4 oktober 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: