Speltips Dalkurd – Brage 26/8: Botten mot toppen

Martin Efvergren Publicerat: 26 augusti 2022

Nästjumbon Dalkurd FF gästas av tabelltrean IK Brage i den 21:a omgången av Superettan. Matchen spelas fredagen den 26 augusti 2022 med avspark kl 19:00.

Dalkurd – Brage

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Läget är pressat hos nykomlingen Dalkurd som ligger illa till i den jämna bottenstriden i Superettan. Man kommer nu till det här mötet med tre raka förluster, vilket gör att man halkat ner under nedflyttningsstrecket efter 20 spelade matcher.

Framförallt är det den defensiva strukturen som inte har varit solid på sistone. I söndags fick man en drömstart borta mot Trelleborg där man gick ifrån till en 2-0-ledning efter 20 minuters spel. Därefter föll man successivt tillbaka och Trelleborg kunde vända och vinna med 4-2.

Därmed har Dalkurd nu i samtliga de tre senaste matcherna tappat ledning till förlust.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Brage

IK Brage har överträffat alla förväntningar så här långt i Superettan. Man har dock inte vunnit på tre raka matcher och befinner sig nu i något av ett vägskäl – är man på väg att tappa greppet eller kan man haka på i den absoluta toppstriden?

Insatsen hemma mot Öster senast var i alla fall inget positivt besked från Brage. Henry Sletsjöe utvisades tidigt i första halvlek efter en ful spark och i det läget hade gästerna redan tagit ledningen. Därmed var uppförsbacken väldigt brant och Brage kunde inte komma tillbaka utan föll med 3-0.

Viktiga poäng står nu spel för både Dalkurd och Brage i de olika ändarna av tabellen. Båda lagen har en sämre trend och vi kan nog räkna med att det här kommer att bli jämn batalj även om det är fråga om ett topplag mot ett bottenlag. Jämnt blev det i alla fall när lagen senast möttes i Borlänge i våras då det mötet slutade 0-0.

Brage har tappat lite momentum på sistone, men i jämförelse med Dalkurd är deras problem små. Sättet som Dalkurd förlorat sina senaste matcher bådar inte gott och deras mentala utmaning är nu väldigt tuff. Därtill är man ganska långt efter Brage när det kommer till det spelmässiga och hur man sitter ihop som lag. Mitt spel blir Brage 0 (asian handicap) till 1.70 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Brage 0 (asian)
Odds: 1.70
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 19:00, fredag 26 augusti 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: