Speltips Dalkurd – Skövde 13/5: Nykomlingsmöte

Martin Efvergren Publicerat: 13 maj 2022

Nykomlingarna Dalkurd FF och Skövde AIK ställs mot varandra i den sjunde omgången av Superettan. Matchen spelas fredagen den 13 maj 2022 med avspark kl 19:00.

Dalkurd – Skövde

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Dalkurd har inlett säsongen svagt i återkomsten till Superettan. 3-0-förlusten borta mot Utsikten i söndags blev också spiken i kistan för huvudtränare Dalibor Savic som fick sparken efter att bara ha lett laget i sex seriematcher. I väntan på en ny tränare leds nu laget av den övriga staben.

Savic fick inte lång tid på sig då han tog över som tränare inför den här säsongen. Men efter sex matcher har man bara tagit tre poäng som plockades i den andra omgången mot Trelleborg. Därefter har man radat upp fyra raka förluster och på dessa matcher lyckades man inte gör ett enda mål.

Mardrömsstarten är därmed ett faktum för Dalkurd som nu måste börja om från ruta ett. Härnäst väntar en annan nykomling som vars inledning gått i rakt motstånd riktning. Skövde AIK har gjort succé då man står på 13 poäng inför den här sjunde omgången.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1000 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Skövde

Tobias Linderoths Skövde föll visserligen med 3-1 i måndagens toppmöte hemma mot Halmstad, men det var säsongens första förlust i Superettan. Dessförinnan hade man radat upp fyra segrar och ett kryss.

Skövde AIK har en av de minst meriterade trupperna i serien, men de har bevisat att de är ett kollektiv som står sig väldigt starkt även på den här nivån. På många sätt påminner de om Värnamo från förra säsongen och det går inte att utesluta att de kan göra samma resa. Så stabila och gedigna har de faktiskt sett ut så här långt.

Men mycket återstår förstås och mot Halmstad räckte man inte riktigt till. Skövde är starka på fasta situationer men HBK visade sig vara strået vassare då de gjorde två av sina mål på hörna.

Nu väntar emellertid ett Dalkurd som ser ut att gå en tuff säsong till mötes. De kommer från två raka 3-0-förluster där man släppt in väldigt enkla mål. De saknar både självförtroende och ett vägvinnande spel, vilket är raka motsatsen till SAIK.

Trots detta är Skövde inga stora favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. En rak tvåa ger omkring hela 2.50 gånger insatsen och det spelvärdet går inte av för hackor.

Som jag ser det finns det ingenting som talar för Dalkurd i den här matchen. Superettan är en jämn serie och marginalerna små och Dalkurd kan förstås få en boost av den nystart man försökt få till i och med att Savic fått lämna – men jag har svårt att se att man kommer kunna resa sig mot detta Skövde.

Mitt spel blir därför Skövde 0 (asian handicap) till fina 1.79 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100% upp till 1000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Skövde 0 (asian)
Odds: 1.79
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, fredag 13 maj 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: