Speltips Falkenberg – Akropolis 4/9: Bottenstrid

Martin Efvergren Publicerat: 1 september 2021

Falkenberg och Akropolis har ryckt upp sig på sistone men är fortfarande involverade i den täta bottenstriden i Superettan. Nu ställs de mot varandra den 4 september med avspark kl 13.00.

Falkenberg – Akropolis

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter sju raka seriematcher utan vinst har Falkenberg lyckats vända trenden i de två senaste matcherna. Först slog man topplaget Trelleborg med 1-0 efter ett tidigt mål av Anton Wede och senast besegrade man bottenkonkurrenten Västerås med 3-1 på bortaplan där Kwame Kizito gjorde två av målen.

Två ytterst välbehövliga segrar för ett Falkenberg som har haft problem hela säsongen. De sex poängen innebär dock inte att man klivit över nedflyttningsstrecket. Man står nu på 18 poäng efter 18 spelade matcher, vilket är samma antal poäng som Brage och Västerås som har bättre målskillnad.

Endast två poäng bättre hittar vi Akropolis som också de fått kämpa i botten av tabellen nästan hela säsongen. Inför mötet hemma mot Värnamo senast såg även deras trend positiv ut då man vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Men mot serieledarna Värnamo kammade man noll då kunde slå in avgörande 2-1 på tilläggstid.

En tung förlust för Akropolis som nu inte på något vis kan andas ut då man riskerar att nerdragna under strecket igen om man skulle förlora den här matchen.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Falkenberg

Både Falkenberg och Akropolis var topptippade inför den här säsongen, men man har inte lyckats infria förväntningarna. De båda lagens säsonger har också en hel del gemensamt i det att man sparkade sina tränare, Eklund och Jelezak, i ungefär samma läge, relativt tidigt på säsongen.

Det skiftet gav inte någon omedelbar effekt för något av lagen men båda har, trots allt, successivt börjat ta fler poäng. Bäst ser trenden ut för FFF som kommer till den här matchen med vind i seglen efter två raka segrar.

Senast lagen möttes var i den 8:e omgången, då vann Akropolis på hemmaplan med 1-0. Sedan dess har en hel del hänt. Både tränare och spelare har bytts ut och båda lagen har blivit mer riskminimerande i sitt spelsätt. Framförallt är skillnaden tydlig i Akropolis spelsätt.

Mycket talar för att det här kommer bli en jämn batalj med mycket kamp och mindre skönspel. Falkenberg är rättmätiga favoriter i kraft av hemmaplans- och underlagsfördel.

Falkenberg är bättre rustade för den typen av fotboll på gräs och har mycket offensiv kraft och fysik i Kizito, Peter och Bergmark Wiberg. Det tror jag kommer fälla avgörande här. Därför blir mitt spel en rak etta, att Falkenberg vinner den här matchen till 2.00 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Falkenberg vinner
Odds: 2.00
Bolag: Betsson
Spelstopp: 13:00, lördag 4 september 2021
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: