Speltips Falkenberg – Norrby 1/8: Jumbo mot ligatvåan

Axel Sjödin Publicerat: 1 augusti 2021

Norrby fortsätter att jaga Landskrona i toppen och denna helg är det Falkenberg som står för motståndet.

Falkenberg - Norrby

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Säsongens andra stora överraskning såhär långt går likt Landskrona att hitta längst upp i tabellen. Ligatvåan som tippades vara med och slåss om att få stanna kvar i Superettan är istället med och utmanar i motsatt ände av tabellen när halva säsongen snart är spelad.

Efter en mindre svacka precis innan sommaruppehållet så har de kommit tillbaka igen med tre raka segrar och har en bra chans att fortsätta plocka poäng då de möter Falkenberg och därefter ett skakigt Örgryte som inte har en särskilt bra säsong. Det är i den här fasen av säsongen som de måste plocka poäng om de fortsatt vill hänga på i toppen då de tuffa matcherna kommer avlösa varandra senare i höst.

Än så länge ser allt bra ut åtminstone och nu senast kommer de från en överkörning mot Västerås hemma på Borås Arena där de vann med 4-1 och där Dijan Vukojevic stod för ett hattrick. Norrby ligger där de ligger i tabellen på grund av ett väldigt starkt försvarsspel, men i de två senaste matcherna har de verkligen kommit igång med målskyttet också, vilket inte bådar gott för de andra lagen.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vändningen har inte kommit än för FFF

Ifall Norrby har överträffat alla förväntningar så har Falkenberg gjort precis tvärtom i år. De inledde säsongen som en av de stora favoriterna att slåss om att komma tillbaka upp i Allsvenskan men kom aldrig riktigt in i matchen. Falkenberg är ytterligare ett exempel på att det verkligen inte är lätt att bara studsa tillbaka när man väl åkt ned.

I dagsläget innehar de jumbopositionen i tabellen och har redan hunnit genomgå ett tränarbyte för att försöka åtgärda situationen. Falkenberg är dock ett lag som ofta har tuffa säsonger men tillslut klarar sig kvar, så detta är ingenting som FFF-supportrar är ovana vid åtminstone. Med Falkenbergs trupp borde det vara en tidsfråga innan de börjar klättra lite igen.

Sedan Tobias Tuvesson tog över rodret från Hans Eklund har det i alla fall sett lite bättre ut i perioder men motståndet har också varit väldigt tufft under de senaste omgångarna. Tre raka förluster ger dock fortfarande noll poäng och det är just poäng som Falkenberg behöver just nu. Senaste omgången var de inte ens nära heller då Helsingborgs stjärnanfallare Anthony van den Hurk hade lekstuga med Falkenbergsförsvaret och satte tre bollar i nät med slutresultatet 4-0 på tavlan.

Det är kanske ett fantasilöst spel men med tanke på resultaten på senare tid och att Falkenberg fortfarande inte fått ordning på sitt försvar så är det raka spelet på Norrby här väldigt lockande för de 2.39 gånger pengarna som Campobet erbjuder. När man får sådana odds på ligatvåan när de möter tabelljumbon måste man nästan spela på det, särskilt när deras form ser ut som den gör.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Norrby vinner
Odds: 2.39
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 17:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: