Speltips GAIS – AFC Eskilstuna 18/8: Intressant möte

Axel Sjödin Publicerat: 18 augusti 2023

GAIS har återtagit tredjeplatsen och ställs nu mot AFC Eskilstuna hemma på Gamla Ullevi i hopp om att befästa den.

GAIS - AFC Eskilstuna

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Segern mot Brage i den förra omgången var GAIS första sedan återstarten. Men på grund av en stark vår är de fortfarande kvar i striden om tredjeplatsen. Utsikten och Västerås har dragit ifrån rejält i toppen och i nuläget är det GAIS och Öster som konkurrerar om kvalplatsen upp till allsvenskan.

Målskyttet har varit ett stort problem för GAIS under säsongen, vilket inte är helt självklart när man ser att de trots allt har tryckt in 28 mål hittills. Målen har dock kommit i sjok under de senaste månaderna. På deras elva senaste matcher har de gått mållösa ur sex av dem, samtidigt som de öst in totalt 14 mål i fyra av dem. Senast var det återigen målkalas då Brage kördes över med klara 4-0, vilket är imponerande med tanke på hur starka Brage har varit hemma i år.

Men trots att de innehar tredjeplatsen känns läget långt ifrån lika harmoniskt i GAIS som det gjorde under våren. Julius Lindberg uppges vara klar för en gratis övergång till Häcken efter säsongen och har blivit bänkad efter sämre prestationer. Den viktiga offensiva kuggen Richard Friday har dragit på sig en korsbandsskada och det har funnits rejält med frustration över deras oförmåga att göra mål i många matcher. Dessutom är kaptenen August Wängberg borta inför helgens möte, vilket är ett bakslag.

Efter deras senaste 4-0-seger så fick de bara in ett mål på de fyra efterföljande matcherna, så jag tror inte på något sätt att faran är över bara för att de vann övertygande senast – även om de har skapat mycket mer än vad de har fått utdelning för.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AFC har kommit igång med målproduktionen

Gästerna har varit i bra form och har sett väldigt mycket bättre ut sedan Nolberto Solano tog över tränarrollen. De är obesegrade i fem raka matcher och har skjutit upp i tabellen som en raket efter att länge ha varit rejält insyltade i bottenstriden.

Även AFC hade tidigare rejäla problem med målskyttet, men det har det blivit ändring på under Solano, då de nu har gjort mål i samtliga av deras fem senaste matcher. De har en något mindre defensiv prägel nu än tidigare, och går framåt med större självförtroende.

Det är ett lurigt spel då GAIS har varit så otroligt ojämna, samtidigt som de har ett av ligans bästa försvar. Men jag tror trots allt att Makrillarna känner att de behöver gå framåt mer, och de har släppt in mål i samtliga av sina tre senaste hemmamatcher – senast släppte de in tre mot Sundsvall. Vi spelar därmed på att båda lagen gör mål för 1.95 gånger pengarna hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.95
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, fredag 18 augusti
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+