Speltips GAIS – Brage 17/7: Formsvaga

Martin Efvergren Publicerat: 12 juli 2021

Ett formsvagt Gais tar emot tabelljumbon Brage i omstarten av Superettan. Matchen spelas lördagen den 17 juli med avspark kl 15.00.

GAIS – Brage

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Gais inledde den här säsongen strålande men har sedan dess kommit av sig betänkligt. Man förlorade de tre sista matcherna innan uppehållet som därmed kanske kom lägligt för deras del.

Nu har man fått ladda om batterierna för att hitta tillbaka till det vägvinnande spel som gjorde att man tog tio poäng på de första fyra omgångarna. Den resultatraden följdes sedan upp av tre raka förluster och på de sju senaste har man endast vunnit en och förlorat sex.

Totalt ger det att man står på 13 poäng efter 11 spelade matcher. Bottenlagen kryper sakteliga närmre Gais och sist av alla är Brage som står på 9 poäng efter 11 matcher.

Brage har de senaste åren tillhört den övre halvan av tabellen men den här säsongen kom man fel in i det och den negativa spiralen är ofta svår att vända.

Sju av sina nio poäng har man dock tagit i de fem senaste omgångarna men de två sista matcherna uppehållet förlorades mot Landskrona respektive Örgryte.

Kleber Saarenpää har, med framgång, lett det här laget sedan 2017 och trots en svag vår är han fortfarande kvar på posten. Nu är läget pressat och resultat lär krävas i de kommande matcherna annars lär nog Kleber hänga löst.

Båda går för segern

Nu har vi ett långt uppehåll bakom oss och det kan ha varit gynnsamt för de här båda lagen – men nu krävs det att man höjer sig.

Gais var och är seriens formsvagaste lag medan Brage ligger sist och förlorade senast hemma mot bottenkonkurrenten Örgryte med 3-1. Det är med andra ord två lag som desperat behöver hitta ett positivt momentum när Superettan nu återstartar.

Gais står som knappa favoriter i den här matchen där en hemmaseger ger cirka 2.46 gånger pengarna. Att Gais nu får tillbaka stora delar av sitt starka hemmastöd är väl den faktor som främst talar till deras fördel. Det mesta talar i alla fall för att Gais kommer styra det mesta av bollinnehavet.

Men som vanligt i den här serien lär det här bli en jämn kamp mellan två lag i desperat behov av framgång.

Brage har fått ganska bra fart på sin offensiv i de senaste matcherna. Man har gjort mål i sina 6 senaste matcher men samtidigt har man släppt till lite för mycket.

Båda lagen har gjort mål i 5 av Brages 6 senaste matcher och jag finner anledning att tro att det kommer bli så även här.

Gais har haft det sämre med målskyttet i de senaste matcherna men man har ställts mot svårt motstånd i Landskrona, J-Södra och Sundsvall, där de två senare matcherna var på bortaplan. Därtill har man nu också värvat in två nya anfallare och poängspelare i Jonas Lindberg och Simon Alexandersson.

Mitt spel blir därför att båda lagen kommer göra mål i den här matchen och det spelas till 1.76 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kr freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Ja
Odds: 1.76
Bolag: William Hill
Spelstopp: 15:00, lördag 17 juli 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: