Speltips GAIS – Brage 7/4: Andra omgången inleds

Axel Sjödin Publicerat: 7 april 2023

Superettans andra omgång inleds under fredagen med mötet mellan GAIS och Brage och Bravida Arena på Hisingen.

GAIS - Brage

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Båda lagen letar fortfarande efter sin första seger för säsongen då de möts i den andra omgången i Göteborg. GAIS lyckades inte få med sig alla poängen uppe i Östersund och Brage räckte inte till mot Västerås hemma i öppningsmatchen.

Efter en imponerande insats i svenska cupen så har förväntningarna på GAIS stigit i rask takt. Vinsten mot Blåvitt i derbyt under försäsongen har gjort att flera experter till och med har tippat dem som ett av lagen som har chans att gå upp i allsvenskan, men superettan är en tuff liga att förutspå. Laget som körde över motståndet i Ettan södra förra säsongen har lyckats behålla stora delar av sin stomme och kan mycket stå för en stark säsong även i superettan i år.

I premiären mot Östersund så såg det dock inte lika imponerande ut som det gjorde under deras cupspel. GAIS tog ledningen i den första halvleken, men lyckades inte hålla undan. Östersund kunde kvittera genom ett vackert frisparksmål i den 89:e minuten och var fruktansvärt nära att fullborda vändningen under tilläggstiden kort därefter.

GAIS må ha fått med sig en poäng borta, men det var inget bra spel från något av lagen och defensivt så fanns det flera skäl för oro för Makrillarnas del.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brage är nog starkare än vad många tror

Gästande Brage spelade en jämn match hemma mot Västerås deras öppningsmatch, men lyckades inte få med sig några poäng. VSK tog ledningen två gånger om och den andra gången så lyckades Brage inte kvittera. Även om Västerås förutspås bli ett mittenlag, så håller jag dem personligen rätt högt inför säsongen och en förlust för Brages del behöver knappast innebära någon katastrof.

Brage har, trots att de blivit av med ett par viktiga offensiva spelare inför säsongen, sett bra ut under försäsongen där de hade tre raka vinster mot allsvenskt motstånd i träningsmatcher inför premiären i superettan. Målskyttet verkar det inte ha varit något fel på och att GAIS inte får spela på Gamla Ullevi förminskar också hemmaplansfördelen något för göteborgarna.

Det är aldrig lätt att förutspå matcher i superettans tidigare stadier, men båda lagen har trots allt visat upp bra form under försäsongen. GAIS öppningsmatch var något under förväntan och den raka ettan känns därmed lite riskabel här. Istället spelar vi på att båda lagen gör mål för 1.70 gånger pengarna hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.70
Bolag: Bet365
Spelstopp: 15:00, fredag 7 april
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+