Speltips GAIS – Gefle 16/7: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 15 juli 2023

Ligatrean GAIS är klara favoriter inför söndagens möte mot Gefle hemma på Gamla Ullevi.

GAIS - Gefle

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Den förra omgången gick inte riktigt som GAIS hade räknat med, men då Utsikten och Västerås möter varandra i tabelltoppen så har Makrillarna en väldigt fin chans att knappa in på topplagen då de ställs mot Gefle på hemmaplan.

GAIS har varit en av de stora utropstecknen i superettan i år, och har sett väldigt starka ut under våren. De har lyckats bära med sig det momentum som de lyckades skapa i Ettan Södra under fjolåret och ligger välförtjänt på tredje plats inför omgången. Men under den senaste tiden har det varit lite blandade resultat, de avslutade vårsäsongen med två väldigt övertygande segrar mot Sundsvall och Örebro, men det är deras enda två vinster i de sex senaste matcherna.

I omstarten fick de inte heller med sig det resultat de hade förväntat sig, då matchen mot tabelljumbon Skövde slutade mållöst. Skövde lyckades störa GAIS under uppspelsfasen och de riktigt vassa målchanserna uteblev. Gaisarna stod för en rejäl slutforcering, men lyckades inte få hål på motståndet och fick därmed se båda Västerås och Utsikten dra ifrån något.

Men de förväntas studsa tillbaka snabbt på söndag, mot ett Gefle som får ses som ett betydligt svagare lag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Gefle har två segrar i ryggen

Gästerna har även de överträffat förväntningarna hittills, då de inför omgången nätt och jämnt befinner sig på den övre tabellhalvan. Två raka segrar på vardera sida av uppehållet har gjort att de snabbt har kunnat klättra i den jämna tabellen. En stark 3-2-seger mot Öster följdes upp av en 2-0-vinst hemma mot AFC Eskilstuna i omstarten, i en chansfattig match där matchens två mål kom från straffpunkten.

Med tanke på det begränsade spelarmaterial som Gefle besitter är det imponerande att de befinner sig på övre halvan, men det lär förmodligen vara ganska kortvarigt då de inte riktigt har kvaliteten nog för att konkurrera högt upp.

Defensiven har inte imponerat, även om de höll nollan mot ett offensivt svagt AFC senast. Borta mot GAIS lär det bli en betydligt svårare uppgift, och det finns en anledning till varför GAIS står så lågt som på 1.20 gånger pengarna hos flera spelbolag.

Gefle har i alla fall fått igång offensiven något med fem mål på de två senaste matcherna. Både GAIS och överspelet ligger lite väl lågt, men att båda lagen gör mål går att hitta för lockande 2.10 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2.10
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, söndag 16 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+