Speltips GAIS – Halmstad 10/10: Klassikermöte

Simon Pålsson Publicerat: 8 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

GAIS och Halmstads BK må vara klassiska svenska klubbar, men båda huserar i Superettan. Nu möts lagen lördagen den 10 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är åter dags för Superettan, och att det är landslagsuppehåll påverkar som bekant inte den här serien. Det tackar vi för då det på lördagen är dags för Halmstads BK att spela borta mot GAIS på Gamla Ullevi.

Det var uppenbart att Halmstads BK gällde som en av förhandsfavoriterna inför den här säsongen, och med tanke på hur truppen ser ut och att man har den tidigare guldvinnande tränaren Magnus Haglund vid rodret kan man förstå det.

Samtidigt ska man inte underskatta betydelsen av erfarenhet och meriter inom klubben, som är någonting som Halmstads BK verkligen har både på organisatorisk nivå, men också på spelarnivå med bland annat Andreas ”Ante” Johansson som leder trupperna från sin mittbacksposition längst bak.

Det är också välkänt att Halmstads BK är ett tidigare guldvinnande lag, och man har flera säsonger i den allsvenska fotbollen i närtid.

GAIS har också varit prenumeranter på en allsvensk plats, men det var minsann länge sedan som vi fick se Göteborgslaget som en given del av Allsvenskan. Det fanns spännande tendenser, och stora förhoppningar, inför årets säsong men än så länge har det inte varit en bra säsong för GAIS nu heller. Hur länge får egentligen tränaren Stefan Jacobsson fortsatt förtroende?

Halmstads BK behöver vinna

GAIS öppnade säsongen ganska svagt, och det såg länge ut som att man åter stod inför en säsong som skulle sluta med bottenstrid och resultat som inte riktigt gick med den klassiska klubben. Men på senare tid har man verkligen fått fart på sitt spel.

Faktum är att GAIS nu har fem vinster på sina sex senaste matcher, och att man med tre raka vinster är ett av hela Superettans mest formstarka lag. Halmstads BK hade med andra ord haft en större fördel av att möta det här motståndet lite senare på säsongen. Det är den uppenbara, påtagliga känslan på förhand.

Halmstads BK däremot har ett par poängtapp på slutet, även om det kommit mot topplag som J-Södra och Akropolis på bortaplan. Hemma radar Halmstads BK upp vinster, och när det nu är gräs bör Halmstads BK ändå ha en god chans att åka iväg med tre poäng.

Men i grunden är det här två lag med bra defensiv stadga just nu, och det faktum att GAIS är så formstarka gör att jag tror på att Halmstads BK får det ganska tufft. Formen ska man inte heller underskatta.

GAIS +0,5 spelas till 1,90 gånger såsen hos bet365. Det är samma spel som 1X.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få upp till 1 250 spelkrediter!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: GAIS +0,5
Odds: 1,90
Bolag: Bet365
Spelstopp: 17:30, lördag 10 oktober 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: