Speltips GAIS – Jönköpings Södra 24/8: Superettan i fokus

Simon Pålsson Publicerat: 23 augusti 2021

Champions League-kvalet i all ära, men på Gamla Ullevi ska GAIS och Jönköpings Södra också spela match den 24 augusti 2021.

GAIS - J Södra

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En kväll som den här, när ett svenskt lag bara är ett enda steg ifrån att kliva rakt in i Champions League-gruppspelet, är det klart att fokus hamnar en del på det som är världens absolut största och mest anrika klubblagsturnering.

Men vid sidan om Champions League-kvalet ska det också spelas matcher runt om i Europa, bland annat i Ligacupen i England och såklart hemma i Sverige, där Superettan har en match på schemat.

Med start klockan 19:00 ska vi se om GAIS kan ta revansch på Jönköpings Södra efter förlusten med 1-0 borta mot samma lag i juni månad. Ett par månader senare känns det som att båda lagen ganska mycket har stått och stampat.

Inför säsongen hade Jönköpings Södra förhoppningar oma tt slåss i toppen och även om det tåget inte har gått har säsongsinledningen inte blivit som man hade hoppats på. Nu krönte man också det med att åka ut ur Svenska Cupen redan innan gruppspelet, när man föll borta mot Skiljebo med hela 3-1. Inför matchen stod J Södra i runt 1.18 gånger insatsen att vinna.

I övrigt har Jönköpings Södra tre förluster på sina fyra senaste i Superettan och räknar vi in cupdebaclet är det uppenbart att man inte är i sitt allra bästa slag för närvarande.

Patric Jildefalk tog över tidigare den här säsongen, men effekten har uteblivit än så länge. Med det sagt har Jönköpings Södra inte mer än ett par vinster upp till att konkurrera om en kvalplats till Allsvenskan.
100 KRONOR FREEBET – HOS MR GREEN! Mr Green är ett av marknadens hetaste spelbolag nu – med odds på alla möjliga marknader. Ett perfekt läge att prova och få 100 kronor freebet som ny kund? Läs mer eller registrera dig här!

  hämta freebet – 100 kronor hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

GAIS är starka hemma

På hemmaplan är det välkänt att GAIS är starka och ser vi till möten med Jönköpings Södra har man dessutom tre raka vinster när man fått spela på Gamla Ullevi.

Å andra sidan har GAIS inte haft en så stark säsong bakom sig som man hoppades på. Personligen tror jag mycket på rekryteringen av Stefan Jacobsson, som flera gånger tidigare visat att han kan göra underverk med små resurser. Men man måste ha tålamod och det återstår om GAIS har det.

Just nu ligger man rent av på negativ kvalplats och ångesten kryper sig på, men en vinst mot Jönköpings Södra skulle göra att man klättrar snabbt i den täta tabellen. Då skulle man dessutom bara vara fyra poäng bakom just Jönköpings Södra.

Förhoppningen är att stänga ner matchen från GAIS sida och jag tror att man har det i sig att neutralisera Jönköpings Södra bra här.

Under 2,5 mål spelas till 1.87 gånger insatsen hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.87
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 19:00, tisdag 24 augusti 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: