Speltips GAIS – Norrby 16/10: Sista stöten

Simon Pålsson Publicerat: 15 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

GAIS och Norrby gör upp i ett av tre möten från Superettan den här fredagen. Vi rekar med odds och speltips inför den 16 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Med åtta omgångar kvar att spela av Superettan kan med tack vare en snabb okulär besiktning snabbt konstatera att det är mycket kvar att spela om, egentligen i båda ändar av den här tabellen.

Det här har verkligen blivit en attraktiv säsong, även om det har bildats två ganska tydliga skikt. Det nedre skiftet sträcker sig nästan hela vägen upp till sjundeplatsen, och involerar sedan samtliga lag ner till bottenplacerade Ljungskile SK.

När det nu återstår åtta omgångar kvar att spela skulle jag hävda att samtliga lag, från GIF Sundsvall på sjundeplatsen, via GAIS på åttondeplatsen och Norrby IF på elfteplatsen, ner till Ljungskile SK och Umeå FC på nedflyttningsplatserna, riskerar att åka ur den här säsongen. Så jämnt är det.

Just nu har Trelleborgs FF och Dalkurd FF samlat ihop 22 poäng vardera och innehar därmed de livsviktiga kvalplatserna. Men det är bara en poäng upp till Västerås SK, och det är inte mer än fyra poäng upp till Örgryte IS på niondeplatsen. Mycket kan hända.

Det är därför fredagens möte mellan GAIS och Norrby IF blir så viktigt. En vinst för GAIS gör att man troligen har nio poäng ner till kvalplatsen. Med sju omgångar kvar att spela och så många lag emellan borde det vara lugnt.

Men en förlust skulle göra att Norrby IF bara är en poäng bakom i tabellen, och med ett par andra resultat som inte går GAIS väg kan det plötsligt bli allvar igen.

Formen talar för GAIS

Inför förra omgången mot Halmstads BK hade GAIS en positivt trend med fyra vinster på sina fem senaste matcher, och tre raka vinster i ett viktigt skede. Då hade man slagit bottenkonkurrenter som Örgryte, Västerås och Ljungskile på tre raka omgångar och skaffat sig en ordentligt buffert neråt. Men så kom förluster, 1-3, mot HBK senast och tog ner GAIS lite på jorden.

Under samma period har norrby IF haft det tungt, och faktum är att laget från Borås inte vunnit en fotbollsmatch sedan den 13 september då man slog ästerås. Sex raka matcher utan vinst därefter, och ett uttåg i Svenska Cupen mot Utsiktens BK, gör att man inte direkt litar på det här lagets form.

I mina ögon är GAIS fortsatt det starkare laget och man har visat att man verkligen har förmågan att slå lagen man måste slå i botten. Motivationen bör också vara på topp då en vinst här skulle innebära att man i praktiken säkrat kontraktet. Hävdar jag.

GAIS draw no bet spelas till 1,92 gånger såsen hos Casumo. Att man förlorar ser jag nämligen som högst osannolikt.

Annons:
  Rygga spelet hos casumo – Få 300 kronor freebet!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: GAIS draw no bet
Odds: 1,92
Bolag: Casumo
Spelstopp: 19:00, fredag 16 oktober 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: