Speltips GAIS – Örgryte 1/6: Efterlängtat derby

Axel Sjödin Publicerat: 1 juni 2023

Kvällens stora höjdpunkt utspelar sig på Gamla Ullevi då GAIS och Örgryte möter varandra i ett stekhett derby.

GAIS - Örgryte

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Det förväntas bli en publikfest i superettan då GAIS och Örgryte drabbar samman i Originalderbyt. På grund av corona och att GAIS har varit nere och vänt i ettan södra har det inte blivit många derbyfester på senare år, men på torsdag smäller det och det kommer att bli en intressant match att följa även ur spelmässig synpunkt.

GAIS är det lag som har inlett säsongen klart bäst, efter sju spelade omgångar var det grönsvart serieledning i superettan, men i de senaste två matcherna har det börjat hacka lite i maskineriet. Makrillarna är trots allt stora favoriter i derbyt, men det känns inte alls lika givet som för drygt en vecka sedan.

Örgryte hade höga förväntningar på sig inför säsongen, men efter sju omgångar utan seger och plågsamma minnen från fjolårets säsongsinledning började oron sprida sig. Förra veckan tog de i alla fall både sin första och andra seger för säsongen och har sett mycket bättre än vad de gjort inledningsvis. De rödblåa har kommit igång precis lagom till derbyt, vilket höjer temperaturen ytterligare inför torsdagen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Höga förhoppningar i båda lägren

Jeffrey Aubynn fick en tuff start på sin tränarkarriär, men spelet har fortsatt att se bättre och bättre ut. Sett till prestationerna kan man inte påstå att ÖIS har haft marginalerna med sig i flera av de oavgjorda resultaten hittills och de känns något underskattade i dagsläget. De har i deras tre senaste matcher sett mycket bättre ut defensivt, samtidigt som det har börjat lossna för Noah Christofferssons på topp. Aubynn har en stark konkurrenssituation i truppen och kan de fortsätta att bygga vidare på förra veckans insatser med en derbyvinst så är de igång på riktigt.

Det går dock inte att komma ifrån att GAIS har sett starkare ut hittills. De har imponerat stort inledningsvis och är fortsatt bara tre poäng bakom serieledarna Utsikten, trots poängtapp i två raka omgångar. Både i förlusten mot J-Södra och i krysset mot AFC senast var de spelmässigt det klart bättre laget, men lyckades inte få hål på sina motståndare i någon av matcherna – vilket i sig kanske är lite oroande. Deras höga presspel har varit väldigt effektivt än så länge, och kommer verkligen att sätta “lirarnas lag” på prov i derbyt.

GAIS är rättmätiga favoriter, men derbyn är derbyn och de lever ofta ett eget liv. I och med Örgrytes klara förbättringar under de senaste omgångarna känns oddsen rätt snedvridna då GAIS inledningsvis var nere på dryga 1.50 gånger pengarna hos många spelbolag. När dubbelchansen X2 fortsatt går för hela 2.25 hos Bet365 är det svårt att motstå, då kryss knappast är ett ovanligt resultat i matcher som dessa.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 2.25
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, torsdag 1 juni
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+