Speltips GAIS – Skövde 28/8: Klasskillnad

Axel Sjödin Publicerat: 28 augusti 2023

Det är två lag som har börjat hitta form som ställs mot varandra på Gamla Ullevi då GAIS tar emot Skövde.

GAIS - Skövde

New Customers Only. 18+. T&Cs Apply. begambleaware.org

Det såg länge tungt ut för GAIS under sommaren, då de inte lyckades vinna på fem raka matcher, samtidigt som ett tidigare formsvagt Öster kom ikapp och gick förbi. Men i de två senaste matcherna har det sett betydligt bättre ut igen, och nu gäller det att följa upp det med ytterligare en trepoängare mot tabelljumbon Skövde.

GAIS har haft stora bekymmer med jämnheten i sin målproduktion då målen verkar komma i sjok för att sedan nästintill upphöra under perioder. Nu är de återigen i en situation där de har gjort tio mål på sina tre senaste matcher, efter att bara ha lyckats göra ett på de fyra matcherna dessförinnan.

Att Alexander Ahl Holmström har kommit igång med målskyttet är kanske skillnaden den här gången, då det annars har varit väldigt utspritt mellan mittfält och anfall. Ahl Holmström har nu gjort fyra på de tre senaste, vilket är oerhört viktigt för en anfallare. Julius Lindberg, som var så bra under våren, har petats från startelvan efter flyttryktena och än så länge verkar det ha gett en positiv effekt.

Defensiven har i alla fall sett urstark ut under hela säsongen, och de har nu gått om Västerås som det lag som har släppt in minst antal mål i superettan under säsongen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Resultatraden ser bättre ut än spelet för Skövdes del

Skövde såg länge ut att vara helt avsågade nere i botten, men tre segrar på deras fem senaste matcher har gjort att de trots allt bara är tre poäng bakom Örgryte på kvalplatsen nu. Just Örgryte är laget de har tagit sex av sina poäng mot under senare tiden, men de följde också upp det med en 2-0-seger hemma mot den formsvaga bottenkonkurrenten Sundsvall senast efter ett par rejäla försvars- och målvaktsmissar.

Skövde har sett betydligt bättre ut defensivt på senare tid än vad de gjorde inledningsvis, men även om resultatraden ser bra ut så finns det tyvärr inte mycket kvalitet i laget. De förtjänar att ligga där de ligger sett till vad de har presterat och troligtvis lär de inte ha mycket att hämta borta mot ett lag som GAIS.

Senast lagen möttes på Södermalms IP blev det mållöst, men GAIS borde verkligen ha fått med sig tre poäng därifrån sett till de chanser som skapades. Med det sagt lyckades Skövde störa GAIS spel under uppspelsfasen en hel del, men sedan Makrillarna har börjat hitta form igen kommer det nog inte att vara en lika lätt uppgift längre.

Med tanke på GAIS stabila defensiv och att Skövde är det lag som har gjort minst antal mål i ligan så är spelet på att GAIS vinner utan att släppa in mål väldigt lockande och 2.20 ett väldigt generöst odds hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: GAIS vinner mot noll
Odds: 2.20
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, måndag 28 augusti
TV: 
Stream:  TV4 Play, Discovery+