Speltips GAIS – Sundsvall 6/8: Formsvaga lag

Axel Sjödin Publicerat: 6 augusti 2023

Ett formsvagt GAIS ska försöka vända den negativa trenden hemma mot Sundsvall på söndagseftermiddagen.

GAIS - Sundsvall

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Det har gått tungt för GAIS sedan återstarten då de har börjat halka ned i tabellen. Under hela våren var de med i toppen och det började snackas om allsvenskan tidigt, men de två lagen i toppen har nu dragit ifrån, samtidigt som Öster har kommit ikapp och lagt beslag på tredjeplatsen.

I skrivande stund har GAIS tre poäng upp till det formstarka Öster och behöver verkligen börja plocka trepoängare för att fortsatt ha kontakt med topplagen. Mot ett blekt Sundsvall ska de ha goda möjligheter att göra det framför hemmapubliken på Gamla Ullevi, men då gäller det verkligen att de börjar få ordning på sin offensiv.

De avslutade vårsäsongen med att trycka in sju mål på två matcher, bland annat genom att besegra Sundsvall borta med 3-0, men har sedan återstarten bara lyckats producera ett enda mål framåt på fyra matcher. Julius Lindberg har flyttats fram i en mer offensiv position, men har inte lyckats få slut på måltorkan ändå.

GAIS har dessutom fått tunga besked från samme Lindberg då han kommer att lämna klubben gratis för Häcken efter säsongen. Det är många motgångar på en och samma gång, men de har fortfarande alla möjligheter att börja klättra igen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sundsvall närmar sig bottenstriden

Gästerna är inte i någon vidare form de heller och har gått utan vinst i sex raka matcher. Det gör att de har börjat bli indragna i bottenstriden på allvar då det bara skiljer en poäng ned till Helsingborg och Örebro på de negativa kvalplatserna.

Senast fick de i alla fall med sig en poäng borta mot Östersund i Norrlandsderbyt, men borde nog ha lyckats få med sig mer då de var en man mer på planen sedan den 23:e minuten och hade en 1-0-ledning vid halvtidsvilan.

Sundsvall är ett framtungt lag vars defensiv inte bara var alldeles för svag för allsvenskan – den håller inte måttet i superettan heller. De är laget som har släppt in flest antal mål i serien, vilket är anmärkningsvärt när de kommer från högstadivisionen. Sundsvall är med andra ord kanske precis den motståndare som GAIS behöver möta för att få slut på måltorkan.

GAIS får däremot klara sig utan både Alexander Ahl Holmström och Niklas Andersen som båda är avstängda sedan det gruffiga mötet mot Örebro i den senaste omgången. De grönsvarta går emellertid in som väldigt stora favoriter i matchen oavsett. Det brukar förvisso bli en del mål när Sundsvall spelar, men underspelet ligger otroligt högt med tanke på hur GAIS har sett ut under senare tid. Det är för högt för att inte spela på här, då det är långt ifrån någon självklarhet att det lossnar helt och hållet för GAIS. För hela 2.15 spelar vi därmed på att det blir under 3 mål hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål
Odds: 2.15
Bolag: Bet365
Spelstopp: 17:00, söndag 6 augusti
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+