Speltips GAIS – Västerås 24/7: Viktigt toppmöte

Axel Sjödin Publicerat: 24 juli 2023

På måndag väntar ännu ett viktigt toppmöte från superettan mellan GAIS på tredje- och Västerås på andra plats.

GAIS - Västerås

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Måndagens match blir oerhört viktig i kampen om uppflyttningsplaceringarna. Utsikten och Västerås har stuckit iväg en aning i topp två, och detta är GAIS chans att minska avståndet till de två direktplatserna. Det kommer dock inte att bli lätt då de möter ligans kanske mest formstarka lag i form av VSK.

GAIS har imponerat under stora delar av våren, men det har inte gått lika smidigt på senare tid som tidigare. De är alltjämt fortfarande på tredje plats, men skulle de misslyckas med att vinna här så har både J-Södra och Öster chansen att kliva förbi – notera att detta är skrivet innan söndagens matcher är avgjorda.

Efter två raka oavgjorda resultat mot Skövde och Gefle så har pressen på GAIS börjat öka. Det är motstånd de definitivt borde ha lyckats slå, och sett till spelet är det anmärkningsvärt att de fick dela på poängen i båda fallen. Mot Gefle var väldigt nära att gå lottlösa, men kvitterade i den 95:e minuten och fick därmed åtminstone med sig en poäng.

De är duktiga på att skapa chanser, men har inte haft tillräckligt med skärpa för att ta tillvara på dem. GAIS har klart högst xG i superettan, men ligger ändå på sjätte plats i antalet gjorda mål.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

VSK ser väldigt stabila ut

Västerås kommer senast från en oerhört tung seger mot Utsikten i en tidig seriefinal. De lyckades bryta Kikens svit på sju raka segrar och är nu bara två poäng bakom serieledarna, med en fin buffert på fem poäng ned till jagande GAIS. De riskerar således inte att tappa sin andraplats oavsett resultat, men skulle de lyckas vinna så har de ett väldigt fint försprång ned till tredjeplatsen.

VSK är väldigt organiserade, och det är ingen slump att de tillsammans med GAIS är lagen som har släppt in minst antal mål i ligan. De har tagit stora kliv sedan fjolåret och är väldigt jobbiga att möta med ihärdig press och den tunga Jabir Abdihakim Ali som en uppspelspunkt i anfallet.

Det krävs något extra för att få hål på detta Västerås, och med tanke på hur svårt GAIS har haft att förvalta sina målchanser så ger jag gästerna väldigt goda chanser till att plocka poäng nu på måndag. Med tanke på att GAIS trots allt är ganska klara favoriter så ligger spelvärdet därmed hos bortalaget i mitt tycke. Det finns också ett värde i underspelet i mitt tycke, och vi kombinerar därmed X2 med ett spel på under 3,5 mål för 2.37 hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 3,5 mål
Odds: 2.37
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, måndag 24 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+