Speltips Gefle – Brage 5/8: Gävledala-derbyt

Axel Sjödin Publicerat: 4 augusti 2023

Gefle välkomnar Brage till Gavlevallen i superettans sjuttonde omgång under lördagseftermiddagen.

Gefle - Brage

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Gefle har hittills stått för en bra säsong sett till de resurser de har att röra sig med, och de förväntningar som fanns på klubben inför säsongen. I dagsläget har de två poäng ned till Helsingborg och Örebro på negativ kvalplats, men också bara två poäng upp till Brage och de sjätteplacerade Östersund. Det är små marginaler som skiljer i superettan, nu har de chansen att ta sig förbi Brage vid vinst hemma på Gavlevallen.

På lördagen väntar ett rivalmöte mellan två närliggande städer, och även om Brage är favoriter så har de en oroväckande dålig statistik på bortaplan i år, vilket vi får ta i beaktning. De har bara lyckats ta fem poäng på åtta matcher på resande fot, vilket är näst sämst i hela serien – bara Skövde är sämre.

De bröt i alla fall en svit på fyra raka bortaförluster då de plockade en poäng borta mot ett formsvagt Örgryte i den senaste omgången, men någon vinst borta har det inte blivit sedan i mitten av april. Hemma på Domnarvsvallen har det däremot sett helt annorlunda ut, vilket gör att de trots allt befinner sig på den övre tabellhalvan inför omgången. Men med tre raka matcher utan seger i ryggen är de bevisligen inte i toppform inför lördagens rivalmöte.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Gefle har varit en tuff nöt att knäcka

Inte heller Gefle kan påstås vara i någon toppform då även de har gått segerlösa i tre raka omgångar. De har dock mött tufft motstånd, och har trots det lyckats få med sig två poäng. Efter återstarten inledde de med en vinst mot AFC hemma, och var därefter oerhört nära att få med sig tre poäng mot GAIS på Gamla Ullevi, men hemmalaget kvitterade välförtjänt i den 95:e minuten.

Därefter lyckades de vända ett 0-2-underläge hemma mot Östersund för att få med sig ännu en poäng, innan de till slut inte räckte till mot Västerås i förra omgången. Det blev dock bara 1-0 till topplaget, men Gefle var aldrig riktigt nära att få med sig något från matchen. Gemensamt för samtliga tre av deras senaste matcher är att motståndarna har varit betydligt bättre i spelet men att Gefle inte har varit sena med att utnyttja de chanser som har dykt upp.

Inför helgens match har de Christoffer Aspgren avstängd, efter att ha drog på sig ett rött kort mot Västerås senast, vilket är ett avbräck. Gefle har i alla fall varit någorlunda stabila defensivt och i ett sådant här möte tror jag att det finns en möjlighet att det blir ganska tillknäppt. Spelbolagen lutar mer åt en målrik match, men jag tycker att det finns ett klart spelvärde på underspelet med tanke på att det trots allt är ett rivalmöte och att inget av lagen är särskilt vassa på att föra spelet. För 2.06 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi därmed på under 2,5 mål.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.06
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, lördag 5 augusti
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+